Tour de France

- Det gjorde modbydeligt ondt, siger Fuglsang

Jakob Fuglsang blev nummer 12 på Tour de Frances eneste enkeltstart og slog flere af sine konkurrenter.

Inden etapen var Jakob Fuglsangs mål at tage tid på flere af sine konkurrenter på 13. etapes enkeltstart, og det lykkedes for den 34-årige dansker.

Således endte den danske Astana-kaptajn som nummer 12 og slog blandt andre Egan Bernal, Nairo Quintana, Mikel Landa, Romain Bardet, Daniel Martin, Adam Yates, Emmanuel Buchmann og Patrick Konrad.

- Jeg synes egentlig, at det gik ret godt. Selvfølgelig gjorde det modbydeligt ondt specielt på sidste halvdel på flad vej hjemad, hvor jeg tror, der var mere modvind end tidligere på dagen, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Bremsede 'en anelse for meget'

Den danske Astana-kaptajn gennemførte de 27,2 kilometer på 36 minutter og otte sekunder, og det lovede særligt godt på første mellemtid efter 7,7 kilometer. Herfra tabte han mere og mere tid.

- Alt i alt synes jeg, at jeg disponerede godt og kom godt igennem og synes ikke, at jeg døde alt for meget.

- Jeg forsøgte at køre stærkt, dér hvor det er min fordel, og det er opad.

Jakob Fuglsang, som styrtede på 1. etape, da Touren begyndte i Belgien, satte dog ikke alt på ét bræt undervejs på enkeltstartsruten, hvor blandt andre Wout van Aert styrtede slemt.

Kunne du have gjort noget anderledes?

- Få gange, hvor jeg måske bremser en anelse for meget, men hellere bremse én gang for meget end at ryge på snuden. Jeg har været der én gang, og det må være nok for denne gang.

Jakob Fuglsang vandt dog ikke tid til alle sine konkurrenter. Således var blandt andre Julian Alaphilippe, Geraint Thomas, Steven Kruijswijk, Richie Porte, Rigoberto Uran, Thibaut Pinot og Enric Mas alle hurtigere end Astana-kaptajnen.