Tour de France

Her er favoritterne til enkeltstarten - danskere i spil til topresultater

Wout van Aert er den store favorit til enkeltstarten, imens der er flere danskere i spil til topplaceringer, mener Chris Anker Sørensen.

27,2 kilometer med kuperet enkeltstart venter på 13. etape i dette års Tour de France.

Der er spået om tidsforskelle på forhånd, men klassementskampen er ikke den eneste, der bliver udkæmpet på tidskørslen.

Kampen om etapesejren bliver udkæmpet imellem en blanding af specialister og klassementsryttere. TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen spår, at der er to danskere, der kan tage kampen op mod de store motorer.

Chris Anker Sørensens favoritter

  1. Wout van Aert
  2. Geraint Thomas
  3. Stefan Küng, Nils Politt, Yves Lampaert, Søren Kragh Andersen, Kasper Asgreen

- Den allerstørste favorit, nu hvor Rohan Dennis er ude, er Wout van Aert. Han har været sindssygt godt kørende og har allerede vundet en etape her i Touren. Og så vandt han en enkeltstart i Critérium du Dauphiné, der godt kunne minde en lille smule om denne. Han vandt ikke bare, men pulveriserede konkurrenterne. Han har overhånden, og holdet kommer med så meget selvtillid, siger Chris Anker Sørensen.

- Geraint Thomas har set rigtig, rigtig stærk ud, og han kører også forrygende enkeltstarter. Han kørte en god enkeltstart sidste år, hvor han dog kørte en anelse konservativt, da der var våde veje. Han er den næststørste favorit, som jeg ser det.

Jeg forventer, at de begge kører i top-10

Chris Anker Sørensen om Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen

- Derefter er det et lidt mere åbent spørgsmål om resten. Det kommer an på, hvor trætte rytterne er, og hvor hårdt de har arbejdet i Touren indtil videre. Stefan Küng imponerede i hvert fald på holdløbet, hvor han var den helt store motor for FDJ. Han har kørt stærkt og har vist det flere gange.

- Derudover synes jeg, at Nils Politt har set ret godt ud. Jeg tror også, at han kan lave et fint resultat. Han var også en af de store motorer på Katusha-holdet på holdkørslen. Yves Lampaert kørte godt i Schweiz Rundt, men hans problem er, at han også har siddet og ført. Men han er en joker, som jeg ser det.

Forventer to danskere i top-10

Men ifølge cykeleksperten kommer vi ikke uden om danskerne, når vi skal snakke om favoritterne til etapen.

Chris Anker Sørensen mener nemlig, at profilen passer godt til både Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen, og det vil være et spørgsmål om kræfter, der afgør deres resultat.

- Kasper Asgreen har ført meget, og spørgsmålet er, om han kan klare det, og hvor frisk han er. Hvis han er frisk, er han også en af favoritterne, siger Chris Anker.

- Jeg tror måske lidt mere på Søren Kragh Andersen. Selvom Kasper Asgreen er dansk mester, så kører Søren Kragh Andersen en god enkeltstart, og det viste han også i Schweiz Rundt, hvor han blev nummer tre. Han er nok lidt friskere, da han ikke har siddet og ført. Men jeg forventer, at de begge kører i top-10.

Derudover har han også forventninger til Jakob Fuglsang og Mads Würtz Schmidt.

- Jakob Fuglsang kører en ganske udmærket enkeltstart, men jeg tror stadig, han kommer til at tabe noget tid til eksempelvis Geraint Thomas. Måske også lidt til Adam Yates, Steven Kruijswijk og Egan Bernal. Så for ham handler det om begrænse tidstabet og forhåbentlig tage tid på de allerbedste.

- Det virker til, at Mads Würtz Schmidt har kørt en del enkeltstarter, men har kørt lidt under niveau på det sidste. Jeg håber, at han har kræfterne til det, og jeg håber, at vi får ham at se køre stærkt igen. Og han har jo været juniorverdensmester i det. Det virker dog til, at han satser mere på landevejsløbene end på enkeltstarterne.

Du kan finde alle danskernes samt favoritternes starttider herunder: