Tour de France

Holdkammerater aner stadig ikke, hvorfor rytter pludselig forlod Touren

Rohan Dennis' pludselig exit fra Tour de France har været et omdiskuteret emne. Holdkammeraterne ved stadig ikke, hvorfor han mod holdets vilje skred.

Med mundvigene hængende nedad rullede Rohan Dennis ud på torsdagens 12. etape i Tour de France.

Australieren var nemlig ikke i det bedste humør inden torsdagens etape, der gik fra Toulouse til Bagnéres-de-Bigorre. Holdkammerater og folk omkring Bahrian-Merida-bussen oplevede således et skænderi imellem Rohan Dennis og en af holdets ledere.

- Jeg så ham før starten (på 12. etape, red.), og der var han ikke særlig glad, men jeg ville ikke presse mig på og spørge ham, hvad der var i vejen, siger Bahrain-Merida-rytteren Jan Tratnik til TV 2 SPORT - dagen derpå efter enkeltstarten, hvor Rohan Dennis' holdkammerater for første gang forholdt sig til nyheden.

Men på trods af skænderiet og det dårlige humør rullede han alligevel ud på 12. etape.

Og australieren gjorde sig bemærket fra start, da han forsøgte at komme med i et af dagens første udbrudsforsøg.

Der blev set skævt til Dennis’ forsøg, da løbets eneste enkeltstart var på programmet dagen efter. En disciplin, han er verdensmester i. Derfor virkede det ikke som en god idé, at han skulle bruge kræfter på et udbrud dagen inden.

Australieren lykkedes ikke at komme med, og han blev igen usynlig i løbet.

Jeg ved ikke, hvad der skete, hvis jeg skal være helt ærlig

Matej Mohoric

Er Rohan Dennis forsvundet?

Pludselig kom der en melding om, at Rohan Dennis var stået af og udgået af Tour de France. Ingen forklaring på hvorfor.

- Jeg hørte det fra andre i feltet, og der sagde jeg bare: ”Hvad?” Vi havde næsten lige hørt, at han havde været i udbrud, og nu var han udgået. Det virkede underligt, siger Bahrian-Merida-rytteren Ivan Garcia Cortina.

Meldingen i Radio Tour gav ingen forklaring på, hvorfor Dennis var stået af.

Og forvirringen blev da også endnu større, da holdet selv gav en melding på Twitter.

- Vores prioritet er vores rytteres velbefindende, så vi vil igangsætte en øjeblikkelig undersøgelse, men vi vil ikke kommeneter yderligere, indtil vi har fundet ud af, hvad der skete med Rohan Dennis.

Blev beskyttet af holdet ud af bussen

Få timer efter at Rohan Dennis havde forsøgt at gå i udbrud, stod hans cykel op ad Bahrain-Meridas holdbus i målbyen, hvor han selv var forsvundet ind i.

- Ingen kommentarer, lød meldingen fra pressechefen.

Få øjeblikke senere blev bussens forhæng trukket fra og ud kom Rohan Dennis.

Med blikket rettet ned i jorden og med agenten og pressechefen på hver sin side forlod australieren holdbussen midt under 12. etape i Tour de France.

Agenten beskyttede og afskærmede australieren fra fotografer og journalister, der ivrigt forsøgte at få en kommentar fra ham.

Dennis gik ned til målområdet og forsvandt. Væk fra etapen og væk fra Tour de France.

- Jeg vidste ikke, han var stået af. Så jeg så ham ikke, før han var taget hjem, forklarer Jan Tratnik.

Rohan Dennis (i midten) fragtes væk af sin agent og pressechef.

"Hvad sker der?"

Efter etapen udtalte Bahrain-Meridas sportsdirektør Gorazd Stangelj sig til pressen, men det kom der ikke meget nyt ud af.

- Vi er også forvirrede. Lad os sige, at jeg er skuffet over det, som skete med Rohan i dag, fordi vi forventede et resultat fra ham i morgen (fredag, red.). Det var hans beslutning at trække sig, siger Stangelj, som endda bad sin rytter om at spare kræfter til enkeltstarten.

Rohan Dennis er verdensmester i enkeltstart og var storfavoritten til 13. etape.

- Det var hans afgørelse at stoppe i forplejningszonen. Vi prøvede at tale med ham. Vi stoppede bilen for at forsøge at finde en løsning og spurgte: "Hvad sker der?". Han sagde, at han ikke havde lyst til at snakke og forlod løbet.

Da Rohan Dennis’ holdkammerater langsomt ankom til bussen efter den kuperede etape, forsvandt de alle ind i den uden at give interviews.

- Da vi kom ind i bussen, fik vi beskeden om, at han havde valgt at forlade løbet. De sagde ikke hvorfor. Rohan og jeg er virkelig gode venner. Jeg ved ikke, hvad der skete, hvis jeg skal være helt ærlig, forklarer Matej Mohoric.

- Det er et stort tab for holdet. Jeg håber, at det hele bliver fint igen. Der var nogle problemer, men jeg ved ikke, hvad det var. Vi var alle kede af Rohans beslutning, men det var hans beslutning at forlade løbet. Jeg ved ikke, hvorfor han besluttede sig for det.

Var udstyret årsagen til australierens exit?

Under overskriften 'Rohan Dennis trak sig modvilligt fra Tour de France' udsendte Bahrain Merida omkring midnat natten til fredag en pressemeddelelse, hvor verdensmesteren i enkeltstart for første gang satte ord på sit exit.

- Jeg er virkelig skuffet over at forlade løbet på dette tidspunkt. Enkeltstarten har naturligvis været et stort mål for både mig og holdet, men omstændighederne taget i betragtning var det den rigtige beslutning at forlade løbet, lyder ordene fra Rohan Dennis, der efterfølges af en hilsen til fans og holdet.

Sandheden er, at jeg ikke ved det

Ivan Garcia Cortina om Dennis' exit

Forklaringen bragte ikke meget lys over sagen.

Rohan Dennis' tidligere holdkammerat norske Thor Hushovd forklarer dog, at han har snakket med den udgåede australier, og at det skulle være udstyrsrelateret.

Dette kan Jan Tratnik dog ikke bekræfte.

Var det på grund af noget med udstyret?

- Jeg ved ikke så meget om udstyret. Jeg sætter mig bare op, og så giver jeg fuld gas. Han er verdensmester, så han har testet meget mere, end jeg har. Så det ved jeg ikke noget om.

"Sandheden er, at jeg ikke ved det"

Forpustede og udmattede trillede de resterende syv Bahrain-Merida-ryttere over stregen på enkeltstarten – 24 timer efter at Rohan Dennis forlod Tour de France.

Selvom de har haft tid til at tale sammen og måske tale med ledelsen, er der stadig uklarhed over, hvad der egentlig skete.

- Jeg har fået en masse beskeder, hvor folk har spurgt mig, hvorfor han ikke er her mere. Sandheden er, at jeg ikke ved det. Det er kun ham selv, der ved det, tror jeg, siger Ivan Garvia Cortina.

Spørgsmålet er så, om vi nogensinde får at vide, hvad der egentlig fik Rohan Dennis til at forlade Tour de France.