Desperat stjerne tog tilskuers cola: - Det gør man normalt ikke

Colombianske Nairo Quintana var blandt de største tabere på den store bjergetape i Pyrenæerne, der sluttede på toppen af Tourmalet.

14. etape krævede flere ofre blandt klassementsrytterne.

Især på den skrappe finalestigning Tourmalet gik det galt for ryttere som Adam Yates, Dan Martin og ikke mindst Nairo Quintana.

Han og Movistar havde ellers presset tempoet i vejret på etapen og fået flere ryttere til at falde fra, men ned mere end ti kilometer til toppen af Tourmalet slap han sit tag i feltet.

- I det moment, han bliver sat, går han ud og tager en cola fra en tilskuer. Det viser noget om, hvor desperat han er. Det gør man normalt ikke. Vi kan ikke se, om den er åbnet. Man vil helst have noget, der er uåbnet, og man vil helst have det fra holdets egne soigneurs, siger den tidligere cykelrytter Frank Høj i TV 2's Tour-studie.

- Det viser noget om, at han er rigtig presset i dag. Movistar lagde rigtig godt i kakkelovnen, men han går simpelthen sukkerkold.

Colombianeren kom i mål hele 3 minutter og 24 sekunder efter etapevinderen Thibaut Pinot.

Opgiver klassementet

I klassementet faldt han fra 9.- til 14.-pladsen, hvor han nu er 7 minutter og 19 sekunder efter Julien Alaphilippe, der blev nummer to på etapen, og som dermed udbyggede sit forspring ned til Geraint Thomas på andenpladsen.

Nairo Quintana forklarede efter etapen, at hans styrt på 11. etape "havde noget at gøre med" den sløje præstation på dagens 14. etape.

Han kaster nu håndklædet i ringen og opgiver klassementet til fordel for holdkammeraterne Alejandro Valverde og Mikel Landa, der er henholdsvis nummer 9 og 11.

- Vi ligger fremme med Valverde og Landa. De for foran mig i klassementet, og dem skal vi støtte nu. Jeg forventede en god dag, men kroppen havde det ikke godt, siger Quintana ifølge AS.

29-årige Nairo Quintana blev tidligt i karrieren udråbt som en fremtidig vinder af Tour de France.

Han har vundet både Giro d'Italia og Vuelta a España, men i verdens største cykelløb er han aldrig blevet bedre end nummer to.

Henter etapereferat... Etapen er endnu ikke afsluttet.
Se hele klassementet her.