Eksperter kalder kampen om Tour-sejren 'helt åben' - men tror ikke på manden i gult

På trods af lørdagens imponerende kørsel på Tourmalet tror Chris Anker Sørensen stadig ikke på Julian Alaphilippe som vinder af Tour de France.

På det yderste mandat sad Julian Alaphilippe med op ad Tourmalet-stigningen, inden han til sidst kunne accelerere fra flere af konkurrenterne og tage en andenplads på bjergetapen.

Dermed fører han nu løbet med to minutter og to sekunder til Geraint Thomas.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen havde ikke forudset, at franskmanden ville klare sig så godt på bjergetapen. Men han mener også, at Alaphilippe skal nyde det, så længe det varer.

- Han kørte sindssygt imponerende. Jeg havde ikke troet, at han kunne klare det så godt. Det er virkelig, virkelig imponerende, at han sidder med de bedste, siger Chris Anker Sørensen.

- Det holdt hårdt, og han sad flere gange nede bagved og var i krise. Han skal grave dybt på de her lange stigninger. Det kan godt være, at han må betale en pris for det allerede i morgen. Han har overrasket gang på gang, men nu må vi se. Han må på et eller andet tidspunkt gå ned. Jeg kan ikke forestille mig ham som vinder af Tour de France.

Der skal tænkes lidt alternativt for at vinde Touren i år

Chris Anker Sørensen

Der kan vindes tid på alle etaper

Rolf Sørensen er enig med Chris Anker Sørensen og fortæller, at vi har en spændende sidste uge i vente.

Lørdagens etape gav nemlig en god forsmag på det.

- Tourmalet er så hårdt et bjerg, og vi så flere af de store ryttere ryge af. Folk er trætte, og vi ser det måske mest åbne Tour de France, vi har set i mange år. Der er en enorm stor spænding i vente i resten af Touren.

Chris Anker Sørensen har også virkelig svært at sige, hvem der kommer til at vinde Tour de France.

- Thibaut Pinot ser fornuftig ud, men nu smed han tid i sidevinden. Egan ernal kørte ikke en for god en enkeltstart. Alaphilippe har stadig den gule trøje, men jeg tror ikke, at han er holdbar. Geraint Thomas viste lidt krise, mens Kruijswijk var god. Så det er virkelig åbent.

Selvom flere klassementsryttere tabte tid lørdag, er der stadig mange bjerge og tidspunkter endnu, hvor der kan hentes og tabes tid.

- Der kan og skal søges tid alle de steder, der overhovedet kan. Det lover godt for noget rigtigt, rigtigt godt cykelløb. For eksempel på tirsdag, hvor det er en flad etape, kan der godt komme sidevind, og der kan ske alle mulige ting.

- Jeg glæder mig allerede til i morgen (søndag, red.) og de næste dage, da jeg tror, der kommer taktiske udspil. Der skal tænkes lidt alternativt for at vinde Touren i år, siger Chris Anker Sørensen.

Henter etapereferat... Etapen er endnu ikke afsluttet.
Se hele klassementet her.