Tour de France

Fuglsang rykker frem – overrasket over rivaler

En lidende og 'i bund og grund tilfreds' Jakob Fuglsang bevægede sig frem i klassementet på 14. etape, hvor han måtte slippe rivalerne kort før mål.

Tour de Frances indtil videre største bjergetape blev kørt lørdag, og det brugte løbets største favoritter til at udkæmpe et stort slag på 14. etape.

Den ene efter den anden klassementsrytter måtte slippe op ad både det næstsidste og det sidste bjerg, og for Jakob Fuglsangs vedkommende blev det for meget med 1,6 kilometer til toppen af Tourmalet og målstregen. Han endte med at tabe 53 sekunder til etapevinder Thibaut Pinot.

- I bund og grund er jeg egentlig tilfreds med, at det lykkedes i forsøget om at sætte nogle af dem, der sidder foran mig. Desværre kunne jeg ikke følge med på de hårde accelerationer på de sidste to kilometer og sætter lidt tid til de andre, siger Jakob Fuglsang umiddelbart efter etapen til TV 2 SPORT.

Fuglsang var dog langt fra den første stjerne, der måtte slippe. Således havde blandt andre Enric Mas, Adam Yates, Nairo Quintana og Richie Porte alle sluppet før danskeren.

- Jeg er overrasket over de klassementsfolk, der allerede blev sat på den første stigning. Det er enkeltstarten i går, som formentlig gør, at nogen har ekstra ondt i benene i dag.

Overrasket over Alaphilippe

Efter etapen er Fuglsang nummer otte i klassementet fem minutter og 22 sekunder bag den gule trøje, Julian Alaphilippe.

Netop Julian Alaphilippe fortsatte med at køre stærkt. Stærkere end sin nærmeste konkurrent, Geraint Thomas, som selv måtte slippe kort før mål.

Er du overrasket over Alaphilippe?

- Både ja og nej altså. Han plejer at kunne køre, når det er to stigninger som i dag. Det plejer at være mængden af dage, hvor der bliver kørt til, der dræber ham. Men han fighter godt, og den gule trøje giver måske vinger.

- Det kan være, det er det, der lige giver ham lidt ekstra. Det er flot, at han holder fast i trøjen, siger Jakob Fuglsang.

Lyn-analyse

Det havde været fantastisik, hvis Jakob Fuglsang havde siddet med helt til sidst. Så havde det podiet i den grad været inden for rækkevidde. Jeg mener stadig, at det er muligt - specielt med det, der venter i Alperne, hvor der er dårligt vejr, og det er Jakob Fuglsang rigtig god til at køre i. Man kunne have håbet på lidt mere, men det er ikke dårligt kørt af Astana-kaptajnen.

Chefen er tilfreds og jagter stadig podieplads

Jakob Fuglsang hoppede fem placeringer frem i klassementet. Det resultat er hans sportsdirektør Dimitry Fofonov tilfreds med.

- Det er okay. En udmærket dag. Efter den hårde enkeltstart i går (fredag, red.) havde flere ryttere vanskeligheder. Jakob kørte rigtig godt på Tourmalet. Han tabte lidt tid, men ikke meget. Vi så også ryttere som Geraint Thomas var i vanskeligheder.

- For os er det fint. Vi taber ikke meget tid, og vi bevæger os frem i klassementet. Jakob er nummer otte, og løbet er åbent. Mange ryttere havde det svært, siger Dimitry Fofonov til TV 2 SPORT.

Den danske Astana-kaptajn skal finde bjergbenene frem igen allerede søndag, hvor der venter endnu en stor test i Pyrenæerne. Her bliver målet det samme for Fuglsang, som holdet gik ind til Touren med, bekræfter sportsdirektøren.

Er det stadig målet at komme på podiet?

- Ja, hvorfor ikke?

- Vi kigger fremad. Vi går efter det bedste resultat. Alt er muligt, og vi går også efter at vinde en etape.

Jakob Fuglsang har tre minutter og otte sekunder op til podiet, hvor Steven Kruijswijk ligger placeret.

Pinot er vinderen af 14. etape, hvor Alaphilippe bliver nummer to og Kruijswijk nummer tre. Video: TV 2 SPORT