Tour de France

Stjerne trodser lægens anbefaling efter voldsomt styrt

Wout van Aert blev opereret fredag og er blevet rådet til at holde pause fra cykling i to måneder. Han vil dog tilbage hurtigere.

Fredag blev den belgiske stjerne Wout van Aert opereret, og dagen efter tænker han allerede på landevejene og cykelløb igen.

- Kirurgen talte om en to måneders rehabiliteringsperiode, hvor han ikke ville få lov til at cykle, men Wout så anderledes på det: ”En cyklist kommer sig hurtigere”, siger Jumbo-Visma-holdleder Nico Verhoeven til Sporza lørdag.

Store dele af belgierens enkeltstartstrikot var revet op som følge af det slemme styrt med 1,1 kilometer til mål på 13. etapes enkeltstart. Hurtigt stod det klart, at Jumbo-Visma-rytteren ikke var i stand til at fortsætte og skulle opereres for et dybt kødsår på låret.

Efter en vellykket operation er den 24-årige rytter, der vandt 10. etape i årets Tour de France, ikke klar til at lægge cykelskoene på hylden for denne sæson.

- Det er i hans natur at ville være den bedste i hvert løb, han deltager i. Sådan har han det også på vejene, og det er det, der har ført ham til, hvor han er nu (i sin karriere, red.), siger Nico Verhoeven.

Wout van Aert kørte stærkt på enkeltstarten, inden han styrtede kort før mål.

Talte straks om Kruijswijk

Mens holdlederen og resten af Jumbo-Visma er taget af sted mod 14. etape og Tourmalet, ligger Wout van Aert fortsat på et hospital og tripper for at komme i gang igen. Her har han fået besøg af sin familie.

Han kan dog ikke lade være med at tænke på cykelløb. Ifølge hans holdkammerat Laurens de Plus ønskede Wout van Aert sine holdkammerater held og lykke på resten af Tour de France.

Inden da talte han med det samme om sin værelseskammerat, Steven Kruijswijk, og den gode enkeltstart, han kørte fredag, fortæller Laurens de Plus.

Jumbo-Visma-kaptajen er nummer seks på den 27,2 kilometer lange enkeltstart og ligger på fjerdepladsen to uger inde i løbet