Chefen græd, da holdet fik ny Tour-triumf efter kaptajnens store nedtur

Simon Yates sikrede søndag sin anden etapesejr i Tour de France, og det blev gjort på så overbevisende en måde, at Matt White brød sammen.

Mitchelton-Scotts drøm om den gule trøje sluttede på 14. etape til Tourmalet, da Adam Yates tabte 6 minutter og 42 sekunder til konkurrenterne.

Men på 15. etape svarede Adams tvillingebror, Simon, igen på sin brors vegne, da han kom med i det store udbrud, hvorfra han til sidst kunne køre alene over målstregen.

Det var Simon Yates’ anden etapesejr i løbet og Mitchelton-Scotts tredje, men på trods af det blev sportsdirektør Matt White alligevel så glad og rørt over sejren, at han brød ud i tårer i sportsdirektørbilen.

- Mit job er at få det bedste ud af rytterne, og det får man kun, hvis man har et godt forhold til dem. På det her hold tilpasser vi os omstændigheder. Man kan stoppe op og klage over tingene eller begynde at fokusere på andre ting, sagde Matt White til TV 2 SPORT kort efter, han sted ud af bilen.

- Jeg synes, at rytterne endnu engang viser dette. Den måde, som rytterne reagerer på dagen efter et nederlag, gør mig stolt. De engagerer sig i planen og til holdet. Den måde, Simon dissekerede den sidste stigning på, var et verdensklasse kunststykke, og han var en velfortjent vinder.

Britiske Simon Yates vandt 15. etape, hvor Thibaut Pinot satte samtlige klassementsfavoritter til vægs på finalestigningen. Video: TV 2 SPORT

Sejren vil styrke tvillingebroren

Selvom Simon Yates’ primære opgave var at hjælpe sin bror i bjergene, fortæller White, at han uanset hvad havde fået lov til at køre efter en etapesejr.

Nedturen på Tourmalet-etapen betød så bare, at han fik chancen igen på søndagens etape. Forhåbentlig er det med til at sparke noget selvtillid ind i Adam Yates.

- Han vil blive opmuntret af Simons anden sejr, da de er tætte som brødre og ser op til hinanden. Der kommer helt sikkert muligheder, da der er mange interessante etaper endnu. Klassementsdrømmen er slut for Adam, men der er stadig nogle spektakulære etaper endnu, siger Matt White.

Foruden Simon Yates to etapesejre sikrede Daryl Impey holdets første sejr på 9. etape.