Tour de France

Fuglsang erkender: - Jeg mangler noget mere

Jakob Fuglsang håber at kunne kæmpe sig frem i klassementet i sidste uge af Tour de France.

Jakob Fuglsang havde en hård dag i sadlen på 15. etape i Tour de France, hvor han måtte se sig slået af flere af sine konkurrenter.

Efter etapen strøg han direkte i Astana-holdbussen, og sent søndag aften sætter han for første gang ord på, hvordan han oplevede bjergetapen.

- Det var en hård dag for alle, og jeg gav alt under etapen og særligt i finalen. Men jeg manglede lidt for at sidde sammen med de bedste ryttere forrest, siger Jakob Fuglsang på Astanas hjemmeside.

Den 34-årige dansker tabte en plads i klassementet og tager på hviledag som nummer ni i løbet. Ambitionerne inden løbet om at ende på podiet er et stykke væk, og det er Fuglsang opmærksom på.

- Jeg mangler stadig noget mere for at være med i kampen om top-3. Men resterer en uge i årets Tour de France og flere hårde bjergetaper.

- Jeg håber på at komme mig så godt som muligt for at kunne kæmpe mig tilbage i klassementet, siger han.

Fuglsang er bitter

Nu ser Jakob Fuglsang frem til hviledagen mandag, som han går ind til med en irriteret fornemmelse.

Tourens første to uger har nemlig ikke udartet sig, som han havde håbet på.

- Jeg føler, at jeg mangler lidt friskhed for at kunne sidde med. Det irriterer mig. Det er dér (med de andre favoritter, red.), jeg skal sidde med, hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om at slutte i top-5 eller top-3. Jeg er bitter over, at det ikke går, som jeg havde håbet, troet eller gerne ville. Det må jeg ærligt indrømme, siger han til BT.

Jakob Fuglsang er fem minutter og 27 sekunder efter førertrøjen, Julian Alaphilippe, mens der er tre minutter og 40 sekunder op til podiepladsen.

Britiske Simon Yates vandt 15. etape, hvor Thibaut Pinot satte samtlige klassementsfavoritter til vægs på finalestigningen. Video: TV 2 SPORT