Fuglsang udpeger Alaphilippes svaghed - dansk holdkammerat bekræfter

Julian Alaphilippe har været suveræn indtil videre i årets Tour de France, men hans holds manglende styrke kan blive et problem, mener Jakob Fuglsang.

Der er INEOS, Astana, Movistar, og så er der Deceuninck - Quick-Step.

Mens de tre førstnævnte alle gik ind til Tour de France med benhårdt fokus på klassementet, havde Deceuninck - Quick-Step flere dagsordener og ambitioner spredt ud over de 21 etaper.

Enric Mas skulle forsøge at køre klassement, Julian Alaphilippe gik efter etapesejre, og så skulle resten – med undtagelse af Dries Devenyns – hjælpe med at sætte den italienske sprinter Elia Viviani perfekt op til de flade etaper.

Deceuninck - Quick-Step

  • 21. Julian Alaphilippe
  • 22. Kasper Asgreen
  • 23. Dries Devenyns
  • 24. Yves Lampaert
  • 25. Enric Mas
  • 26. Michael Mørkøv
  • 27. Max Richeze
  • 28. Elia Viviani

Derfor er det på holdets manglende styrke på stigningsprocenterne, man skal forsøge at ramme Julian Alaphilippe, som lige nu fører Tour de France med over to minutter ned til nummer to.

Det mener løbets ottendeplads, danske Jakob Fuglsang.

- Det begynder at se bedre og bedre ud for ham (Julian Alaphilippe, red.). Når det er sagt, så har han ikke det stærkeste hold, så hvis nu der skulle komme angreb direkte på trøjen langt udefra, kunne han nok godt komme i problemer, siger Jakob Fuglsang efter 14. etape til TV 2 SPORT, hvor han også var fuld af beundring over endnu en stor etape af franskmanden.

- Han kæmper med alt, han har. Spørgsmålet er, hvor længe det holder. Jeg tror ikke, at nogen kan svare på det. Han ved det ikke engang selv. Han tager det dag for dag, og så må vi se, hvor lang tid han kan holde trøjen.

Asgreen: Det må vi nok erkende

Ser man på 14. etape, er der måske noget om det, Fuglsang siger.

I hvert fald var Julian Alaphilippe og Enric Mas isoleret tidligt, da det begyndte at gå opad. Med 5,5 kilometer til toppen af Tourmalet og målstregen var det Enric Mas’ tur til at slippe rivalerne og sin holdkammerat.

Den gule trøjes danske holdkammerat Kasper Asgreen erkender da også, at de ikke har så meget at byde ind med, når det kommer til at skulle hjælpe og beskytte løbets førende rytter på stigningerne.

Hvad kan I gøre for at hjælpe ham i morgen (søndag, red.) og i Alperne?

- Lidt det samme, som vi gjorde i dag. Sørge for at få Alaphilippe og Mas placeret rigtigt ind på stigningerne. Jeg prøver lidt at hænge på så længe, jeg kan. Det gør de andre også, så vi er der, hvis de skal bruge en flaske eller en gel, eller hvad vi nu kan hjælpe med,

- Det er begrænset, må vi nok erkende. Vi sidder fem mand nede i gruppettoen i dag (lørdag, red.). Sådan er det, siger Kasper Asgreen.

Kasper Asgreen var i godt humør, da han blev spurgt til holdets styrke i bjergene. Video: TV 2 SPORT

Efter 14. etape er Deceuninck - Quick-Step nummer 12 i Tour de Frances holdkonkurrence.