Geraint Thomas blev låst i 'svær taktisk situation' og tabte tid igen

Den forsvarende Tour de France-vinder er kommet tættere på førertrøjen, men tabte tid til flere klassementsrivaler.

Franske Thibaut Pinot blev den helt store vinder blandt klassementsrytterne, da han kørte fra alle i top-5 og nærmer sig toppen.

Geraint Thomas, der vandt Touren sidste år, var selvsagt blandt taberne. I forhold til Pinot tabte han 55 sekunder, så der nu blot er 15 sekunder mellem dem på anden- og fjerdepladsen.

Holdkammeraten Egan Bernal, som Thomas deler kaptajnrollen med på Team INEOS, fulgte til at starte med med Pinot, mens Thomas sad sammen med Julian Alaphilippe i den gule førertrøje.

Den situation kostede Geraint Thomas.

- Jeg havde det bedre end i går, men jeg var igen nødt til at køre mit tempo, da der blevet angrebet. Det var lidt en skam, at jeg kom til at sidde bagved Alaphilippe, for vi skulle selvfølgelig ikke trække ham frem, siger Geraint Thomas ifølge CyclingPub.com.

Egan Bernal sad nemlig længere fremme i en fordelagtigt position, mens Geraint Thomas udover Alaphilippe sad sammen med klassementets nummer tre, Steven Kruijswijk.

- Vi gav den gas med omkring to kilometer til mål, og det var en svær situation taktisk. Jeg ville gerne af sted, og jeg havde benene til det, men jeg ville ikke jagte Egan med de andre på hjul.

Geraint Thomas kalder det nu alligevel en godkendt dag.

Alaphilippe måtte nemlig slippe, så nu hans forspring til Thomas på andenpladsen nede på 1 minut og 35 sekunder. Det var dog anden etape i træk, at Thomas tabte tid til Pinot og Bernal.

Top-6

  1. Julian Alaphilippe
  2. Geraint Thomas +1:35
  3. Steven Kruijswijk +1:47
  4. Thibaut Pinot 1:50
  5. Egan Bernal +2:02
  6. Emanuel Buchmann +2:14

Stillingen i Tour de France vinder altså om, at der er fuldstændig åbent spil i kampen om den gule trøje.

Især Thibaut Pinot har meldt sin tilbagekomst, efter han var blandt ofrene på 10. etape, hvor sidevinden splittede feltet. Her tabte Pinot 1 minut og 40 sekunder.

- Jeg tog tid på alle i klassementet. Det er fint, og vi skal fortsætte. Vi er tilbage i klassementskampen, og de hårdeste etaper venter i Alperne. Hvis jeg har benene, bliver jeg ved med at vinde tid. I dage var jeg nødt til at udnytte det. Når benene er gode, nyder man det altid, siger Pinot ifølge l'Equipe.

Mandag er der hviledag, som bliver efterfulgt af to relativt flade etaper. Derefter venter tre bjergetaper i Alperne.