Tour de France

Lars Bak ’led som et svin’: - Jeg var bekymret

Lars Bak var bekymret for sig selv under Tour de Frances 15. etape, men kom sikkert i mål.

Mandag er der hviledag i Tour de France, og den er kærkommen for feltets ældste rytter, 39-årige Lars Bak.

- Jeg har simpelthen lidt som et svin hele dagen. Det var den hårdeste dag i mit liv i lang tid, siger den rutinerede Dimension Data-rytter til TV 2 SPORT efter 15. etape.

Her kom han i mål efter næsten fem og en halv times kørsel i Pyrenæerne. En hård dag på kontoret for manden, der er i gang med sin 20. Grand Tour.

Når man har kørt så mange lange etapeløb, begynder man at kende sig selv og sine begrænsninger, og søndag var en kritisk dag for Lars Bak. Han osede dog – som sædvanlig – af overskud i interviewet umiddelbart efter etapen.

- Jeg var sgu selv bekymret for mig selv. Jeg havde det, som om jeg havde gået 12 omgange mod Gert Bo Jakobsen (tidligere bokser, red.) oppe i Randers-hallen. Jeg var til tælling tre gange derude, men første gang talte jeg til syv og anden gang til otte og så sidste gang til ni, siger han.

Han kom igennem, og nu glæder han sig til løbets anden hviledag, som han går ind til ”på nulpunktet”.

- Folk er pressede, og der bliver kørt stærkt. Der bliver virkelig kørt stærkt de første 50-60 kilometer. Så ja, man skulle have røven med sig i dag.

Frygter ikke noget

I samlet flok kom Lars Bak i mål sammen med en masse andre lidende kolleger 30 minutter og 30 sekunder efter etapevinder Simon Yates. Tidsgrænsen på etapen var knap 46 minutter, og derfor kan Bak se frem til hviledag inden en hård sidste uge venter.

Har du en frygt for, om du kan klare dig igennem?

- Nej, jeg frygter ikke noget. Det har jeg også sagt her til morgen. Jeg kører så stærkt, jeg kan. Jeg har trods alt ikke været i nogen risiko.

- Det var en led etape i dag, så det kommer til at gøre ondt. Der skal kæmpes for at komme til Paris, det er helt sikkert.

Lars Bak er danskeren med flest Grand Tour-deltagelser.