Tour de France

Podiekandidat var nødt til at bede sine hjælpere slappe af

På de sidste kilometer af Tourmalet spillede Jumbo Visma med musklerne, og det blev næsten for meget for holdets kaptajn.

Når en decimeret favoritgruppe nærmer sig målstregen på en afsluttende stigning i Tour de France, er det normalt det røde INEOS-tog, der svinger taktstokken. Men ikke på årets 14. etape.

På Tourmalet imponerede hollandske Jumbo Visma ved at sidde tilbage med tre mand, da det for alvor spidsede til. Foruden kaptajnen Steven Kruijswijk var der tale om George Bennett og Laurens De Plus, der satte så drabeligt et tempo, at førstnævnte måtte sige fra.

- Mine holdkammerater kørte så hurtigt. Jeg var nødt til at minde dem at slappe af, siger Steven Kruijswijk til NOS, inden han uddyber over for Telegraaf:

- Jeg måtte advare dem et par gange, så de ikke blev for entusiastiske. Jeg bad George om at holde noget tilbage, så jeg kunne bevare styrke til den sidste, stejle kilometer. Det var perfekt. De holdt tempoet så højt, at alle var på deres maksimale ydeevne.

Sigter efter podiet

Steven Kruijswijk formåede at profitere af det flotte arbejde, da han kørte over målstregen som nummer tre, seks sekunder efter etapevinderen Thibaut Pinot.

I den samlede stilling er hollænderen ligeledes på tredjepladsen, og han halede endda ind på nummer to, den forsvarende mester Geraint Thomas, der blev sat og tabte 36 sekunder på Tourmalet.

Det giver selvsagt tro på tingene.

- Jeg skal bare yde mit maksimale hver dag. Hvis jeg fortsætter sådan, tror jeg, jeg kan kæmpe med om podiet, siger Steven Kruijswijk til NOS.

’Kan absolut vinde Touren’

Hos holdkammeraterne på Jumbo Visma er optimismen endnu større.

- Steven kan absolut vinde Touren. Før i morges (lørdag, red.) troede jeg, det var muligt, men svært. Nu tror jeg virkelig på det, siger Kruijswijks newzealandske løjtnant, George Bennett.

Holdleder Grischa Niermann er helt på linje.

- Målet var at komme på podiet, og jeg tror, det er realistisk. Jeg vil ikke sige, at vi kan vinde Touren, men vi håber, Alaphilippe bliver træt en dag, supplerer han.

Efter 14 etaper er Steven Kruijswijk 2 minutter og 14 sekunder efter Julian Alaphilippe, der fortsat bærer den gule førertrøje.