Udgået stjerne hjalp sit hold fra hospitalet: - Fuglsang falder fra

Wout Van Aert styrtede på fredagens enkeltstart. Lørdag spillede han en rolle i Jumbo Vismas taktik på Tourmalet.

Man kan tage Wout Van Aert ud af Tour de France, men man kan ikke tage Tour de France ud af Wout Van Aert.

Det viste Tour-debutanten, der fredag måtte udgå som følge af et styrt på enkeltstarten, da hans holdkammerater var på vej mod mål på lørdagens Tourmalet-etape.

Fra hospitalssengen begyndte Wout Van Aert at skrive beskeder til holdets tyske træner Grischa Niermann. Han sad i en af holdbilerne uden mulighed for at se, hvad der skete i frontgruppen, der på et tidspunkt talte både Steven Kruijswijk, George Bennett og Laurens De Plus.

Efterfølgende har Niermann delt et billede af opdateringerne, hvor man kan se, hvordan Van Aert holdt øje med holdets konkurrenter - herunder Jakob Fuglsang.

- Når der ikke er tv-billeder i bilen og du i stedet får opdateringer fra hospitalet, så ved du, du har en rigtig holdmand. Tak, Wout Van Aert, skriver træneren.

Laurens er nu i spidsen for George og Stevie.

Alaphilippe hænger nede bagved.

Pinot og Stevie ser bedst ud.

Thomas og Bernal sidder også bagest i gruppen.

Nu tager George over.

Laurens er væk.

Fuglsang falder fra.

Uran falder fra.

Alaphilippe bevæger sig frem nu.

Thomas er sidste mand.

Uden overskud.

Thomas falder fra.

Fortsæt!!

Thomas er 12 sekunder efter allerede.

Tager cirka 40 sekunder på Thomas.

Det var Wout Van Aert tæt på at få ret i. Sidste års vinder af Tour de France kom i mål 36 sekunder efter lørdagens etapevinder, Thibaut Pinot. Med den taktiske hjælp fra hospitalet formåede Lotto Jumbos klassementsrytter Kruijswijk at tage tid på flere af sine konkurrenter. Han fastholder dermed sin tredjeplads i klassementet:

Henter etapereferat... Etapen er endnu ikke afsluttet.
Se hele klassementet her.

Wout Van Aert udgik fra sit første Tour de France, fordi han kørte ind i barrieren med 1,1 kilometer tilbage af fredagens enkeltstart. Han pådrog sig et stort sår, der efterfølgende er blevet syet. Det forventes, at han tidligst bliver udskrevet fra hospitalet efter weekenden.

Inden uheldet nåede Van Aert at sætte et flot aftryk på Tour de France 2019. Han vandt spurten på 10. etape, og på anden etape ydede han en stor indsats i holdløbet, som Jumbo Visma vandt ganske suverænt.