Chokeret over forældre: - Forfærdeligt, hvis jeg ramte et uskyldigt barn

Mads Würtz Schmidt og Christopher Juul Jensen mener, at det er farligt, når forældre tager deres børn med ud langs Tour-ruten.

Alexander Kristoff er i gang med sit syvende Tour de France i streg.

Selvom nordmanden har stor erfaring med det franske etapeløb, er han alligevel overrasket over, hvordan sikkerheden i forhold til tilskuerne er blevet håndteret i år.

Der er mange, der ikke ved, hvor stærkt vi egentlig kører

Mads Würtz Schmidt

Og det er især forældre, der står med børn ude på ruten, der frustrerer nordmanden.

- Det ville være forfærdeligt, hvis jeg ramte et uskyldigt barn. Jeg er chokeret over forældrene, som ikke tager bedre vare på deres børn under etaperne.

- Jeg havde ikke taget mine børn med ud for at stå langs med ruten. Jeg ville heller ikke tage dem med op på et bjerg, for man ved ikke, hvad der kan ske, siger Alexander Kristoff til NRK.

Tour-danskere: Det er pissefarligt

Nordmanden er ikke den eneste, der har lagt mærke til børnene langs ruten.

Katusha-Alpecins Mads Würtz Schmidt fortæller, at han ikke umiddelbart har tænkt over det, imens han har været på cyklen, men når han lige løber etaperne igennem igen, kan der være noget om snakken.

- Jeg har lagt mærke til det. At folk står med deres barn foran sig, når de skal tage en selfie, og så står de med ryggen til feltet. Det er pissefarligt, siger Mads Würtz Schmidt til TV 2 SPORT.

- Folk skal tænke sig lidt om. Der er mange, der ikke ved, hvor stærkt vi egentlig kører.

Uden at de nok selv er bevidst om det, så stiller de deres børn i en mere udsat situation end dem selv

Christopher Juul Jensen om forældre

Børnene kommer i en udsat position

Mitchelton-Scotts Christopher Juul Jensen kan også nikke genkendende til episoderne.

Den 30-årige dansker kørte Giro d’Italia i maj, og der var der lignende episoder – især når mobiltelefoner også bliver bragt ind i billedet.

- Man oplever det efterhånden i alle cykelløb. Det er mest farligt, når tilskuerne oplever løbet bag en skærm og ikke har et forhold til den virkelige afstand mellem dem og cykelrytterne, siger Christopher Juul Jensen.

- Det værste er, når forældrene står med børnene på ryggen eller børnene foran sig, for at de små børn kan se cykelløbene. Uden at de nok selv er bevidst om det, så stiller de deres børn i en mere udsat situation end dem selv.

- Det kan godt være en lille smule ubehageligt, når man kører forbi en menneskemængde med 60 til 80 kilometer i timen. Men 7-9-13, så er der ikke sket noget indtil videre, siger han.

Generelt har de to danskere ikke oplevet store problemer med sikkerheden indtil videre. Men de har heller ikke været med i forreste geled på bjergetaperne, hvor tilskuerne kommer lidt tættere på.

- Jeg er jo ikke en af dem, der kører forrest, når der er virkelig mange mennesker, siger Mads Würtz Schmidt med et smil.