Tour de France

Fuglsang forklarer, hvorfor han ikke gav interview efter tidstab

Jakob Fuglsang havde ikke overskud til at give interviews efter den sidste bjergetape i Pyrenæerne.

På mandagens hviledag i Tour de France havde Jakob Fuglsang igen lyst til at snakke med medierne.

Efter 15. etape, hvor den danske Astana-kaptajn igen tabte tid til de store favoritter, havde han brug for at slappe af og samle tankerne i stedet for at give interviews. Det fortæller han til TV 2 SPORT.

- I går (søndag, red.) var jeg sådan, ’Ved I hvad? I kan rende og hoppe’. Nogle gange kan man sige, at man har brug for at trække vejret, så skal I nok få jeres svar, og så skal jeg nok tage mig tid til at svare på spørgsmål.

- Men i går tænkte jeg: Nu tager jeg mig tid til at slappe af i bussen, og jeg var selvfølgelig smadret efter etapen. Så jeg tænkte, det må blive i morgen (mandag, red.), siger Fuglsang med et smil.

Manglede noget mere

Ud fra forventninger hos ham selv inden Touren har der dog ikke været så meget at smile af.

Håbet var en podieplads i Paris, men det ser efterhånden svært ud, da han er 3 minutter og 40 sekunder fra tredjepladsen efter Pyrenæerne.

- Det var ikke, som jeg havde håbet. Drømmen om at køre på podiet i Paris begynder at se meget svær ud. Jeg tror stadig, der er mulighed for at køre i top fem, og jeg er klar til at kæmpe for det.

- Jeg skal køre bedre, end jeg har gjort, men jeg håber stadig på, jeg kan gøre det i Alperne, fortæller han.

Jakob Fuglsang kørte direkte ned til holdbussen og gik ind i den uden at give interview efter 15. etape. Video: Bo Bentsen

Jakob Fuglsang er efter 15 etape 5 minutter og 27 sekunder efter den førende Julian Alaphilippe i klassementet.