INEOS-chef er positiv - de er mere mærket end nogensinde, mener ekspert

Sportsdirektør Nicolas Portal er optimistisk på holdets vegne efter den bjergrige 15. etape i Tour de France. Eksperter ser dog revner i facaden.

Med hovedet nede mellem skuldrene og tungen ude af munden passerede Egan Bernal målstregen på den bjergrige 15. etape. i Tour de France.

Egan Bernal var den første af INEOS-rytterne i mål og kom dermed også foran Geraint Thomas, som han deler kaptajnrollen med på det britiske hold. Thomas kom ind 31 sekunder efter Bernal, men det var dog en lille oprejsning efter etapen til Tourmalet, hvor han ikke kunne sidde med de bedste.

Derfor var INEOS-sportsdirektør Nicolas Portal særdeles tilfreds efter etapen.

- Det gode er, at vores folk ser stabile ud. 'G' (Geraint Thomas, red.) mistede en lille smule tid i går, men kom tilbage i dag. Vi hentede tid på Julian Alaphilippe, og både Geraint og Egan kørte godt. Vi sad med fem ryttere i bunden af sidste stigning, så vores hold er også begyndt at se bedre ud. Så det er glædeligt for resten af vores Tour de France, siger Nicolas Portal til TV 2 SPORT.

Men den køber Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen ikke. De mener begge, at det er et svækket Team INEOS, vi har set i de første to uger.

- De er sårbare. Selvom de stadig ligger lunt i svinget, er de mere mærket, end jeg nogensinde har set, pointerer Rolf Sørensen og suppleres af Chris Anker Sørensen.

- Den her åbenhed i løbet gjorde, at der var så mange mulige taktiske udspil. Det var ikke bare Team INEOS, der ligesom andre år har sat sin hårde hånd om løbet. og hvor der ikke har været den samme spænding.

Vi har en god kommunikation imellem os. Han er virkelig ærlig, og det er jeg også

Egan Bernal om Geraint Thomas

INEOS har vist svaghedstegn

Selvom Geraint Thomas kom lidt igen efter etapen til Tourmalet, så mener TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard, at INEOS to etaper i træk har måttet sande, at Thomas ikke kan køre op mod de bedste.

Derudover var Bernal heller ikke så god, som de har kunnet håbe på, og han kunne heller ikke køre helt op med de bedste, forklarer Nygaard.

- De ligger stadig begge to til i klassementet, og cykelløbet bliver først kørt færdig i Alperne, så i den forstand er det stadig rigtig godt, når vi lige tager en dyb indånding efter begejstringen over Pinot. Ham har vi alle sammen været oppe at køre over, men når vi ser nøgternt på cykelløbet, er INEOS stadig okay med.

- De har bare vist svaghedstegn, og udover at vi kan se dem, så kan de andre også. Og konkurrenterne kunne godt tænke sig at forsætte med at gøre det til et problem for dem, siger Brian Nygaard.

"Du kan køre dit eget løb"

Team INEOS forsøger stadigvæk at spille på to heste, og da Geraint Thomas er på andenpladsen, imens Egan Bernal er på en femteplads, kalder Nicolas Portal det for ”en perfekt situation.”

Og Egan Bernal fortæller ligeledes efter etapen, at de begge er gode til at kommunikere og tage vigtige beslutninger ude på ruten - som eksempelvis på 15. etape.

- På de sidste to stigninger kørte vi med virkelig høj fart, og på de sidste kilometer var det fuld gas. Kort forinden sagde G, at jeg kunne køre med i angrebene og sagde: ”Du kan køre dit eget løb.”

- Han sagde, at det er bedre for os, hvis vi har to kort at spille. For det var ikke sikkert, at de andre kunne følge med i den samme fart. Derfor valgte jeg at køre med. Vi har en god kommunikation imellem os. Han er virkelig ærlig, og det er jeg også. Hvis jeg kører med fuld gas på et tidspunkt i løbet, så vil jeg sige det til ham, siger Egan Bernal.