Cykling

Vraget til Touren - nu er dansker udtaget til Vueltaen

Jesper Hansen skal for tredje gang i karrieren køre Vuelta a España.

Se Vuelta a España på TV 2 SPORT.

Jesper Hansen blev i 11. time sorteret fra til Cofidis’ hold til Tour de France.

Skuffelsen over den manglende Tour-tur til Frankrig skal nu i stedet veksles til positive oplevelser i det spanske, når fynboen skal køre Vuelta a España. Cofidis skriver på Twitter, at Hansen er blandt holdets otte ryttere til årets sidste Grand Tour.

Selvom det var planlagt, at danskeren skulle køre løbet, havde han ikke selv fået en bekræftelse på sin deltagelse. Han fandt selv ud af det via holdets sociale medier.

- Det er lidt specielt (at blive udtaget på den måde, red.). Men det er fint nok. Jeg havde ikke regnet med, de udtog det så tidligt. Sådan plejer det som regel ikke at være med de store løb, siger han til TV 2 SPORT.

Han er dog glad for, at han kommer til køre løbet, når han nu blev vraget til Tour de France.

- Det er et løb, der passer mig fint. Det er lidt mindre stressfyldt men med en rigtig hård rute og mange stigninger, så det passer mig godt.

Spanske Jesús Herrada bliver holdets kaptajn under Vueltaen, mens franske Nicolas Edet, der udgik som den anden rytter i årets Tour de France, også har fået en plads på holdet.

Ud fra holdudtagelsen tror Jesper Hansen på, at han kommer til at få en fri rolle i løbet.

- Jeg tror, vi kommer til at køre meget frit, hvor jeg også kan forsøge at komme i udbrud og jagte nogle etapesejre, fortæller han.

Fire år uden sejre

Jesper Hansen har haft en svær debutsæson hos Cofidis, hvor forårssæsonen har været ødelagt af sygdom og uheld.

Den fynske klatrer skulle bruge Critérium du Dauphiné i juni til at køre sig til en af de otte eftertragtede Tour-pladser, men måtte i sidste øjeblik i stedet sluge skuffelsen over ikke at stille til start i Bruxelles.

Jesper Hansen kom til Cofidis efter to år på Astana.

Nu kan han i stedet se frem til tre ugers cykelslid i det spanske, når Vuelta a España trædes i gang den 24. august Torrevieja.

Hansen har kørt fire Grand Tours - to gange i Vueltaen og én gang i Tour de France og Giro d'Italia.

I 2015 vandt Jesper Hansen etapeløbet Tour of Norway, hvor han også tog en etapesejr undervejs. Det er hans eneste professionelle sejre i karrieren.

Han er i tiden på Tinkoff-Saxo og Astana altovervejende blevet brugt som hjælperytter i bjergene.