13 ryttere er ude af Touren - det laveste antal i dette årtusinde

Kun 12 ryttere var udgået af Tour de France efter de første to uger.

Vi skulle helt hen til 6. etape, for Patrick Bevin som den første rytter måtte opgive at fuldføre Tour de France.

Efter søndagens 14. etape var 12 ryttere stået af, og på hviledagen kom den 13. rytter på listen. Efter to uger er det det laveste antal, der har forladt Tour de France i dette årtusinde. Det viser en opgørelse, som den franske sportsavis l'Equipe har foretaget.

Det hidtil laveste antal ligger tre år tilbage, hvor 15 ryttere på samme tidspunkt var stået af. I 2000 var hele 43 ryttere udgået.

Disse ryttere er udgået af Tour de France
6. etape
Patrick Bevin
CCC's tempospecialist Patrick Bevin udgik inden 6. etape. Den 28-årige newzealænder styrtede på 4. etape, men gennemførte både 4. og 5. etape på trods af store smerter. Efter 5. etape viste en røntgenundersøgelse, at Bevin havde to brækkede ribben.
6. etape
Nicolas Edet
Nicolas Edet udgik under Tourens første bjergetape. Cofidis-rytteren havde kæmpet med sygdom forud for etapen.
7. etape
Tejay van Garderen
Der var hele 222 kilometer tilbage af 7. etape, da EF Education Firsts Tejay van Garderen styrtede på asfalt. Med blodige skrammer i ansigtet og en brækket hånd udgik amerikaneren.
 
- Styrtet var en personlig fejl. Jeg kiggede ned på min cykel, fordi jeg så noget, der lignede et stykke papir, som var røget ind i hjulet. Mens jeg kiggede ned, kørte jeg ind i en midterhelle, fortæller van Garderen.
8. etape
Christophe Laporte
Jeff Pachoud / Scanpix Denmark
På 8. etape udgik endnu en Cofidis-rytter på grund af sygdom. Den franske sprinter Christophe Laporte havde været syg i to dage og blev tidligt sat af feltet på Tourens 8. etape.
9. etape
Alessandro De Marchi
CCC mistede endnu en rytter i Touren, da Alessandro De Marchi efter kun 10 kilometer blev hentet af en ambulance. Røntgenbilleder afslørede et brækket kraveben, et brækket ribben og en lille punktering på lungen. Det forventes, at De Marchi først er klar til at cykle igen i september.
11. etape
Rick Zabel
Arne Dedert / Scanpix Denmark
Katushas tyske rytter Rick Zabel blev ramt af influenza og måtte derfor udgå før 11. etape. Erik Zabels søn tilbragte hviledagen inden i sengen med feber. 
11. etape
Niki Terpstra
Landevejsrytteren Niki Terpstra styrtede med blandt andre Nairo Quintana og Richie Porte, der modsat Direct Energie-rytteren satte sig tilbage på cyklen og indhentede feltet. Terpstra pådrog sig skader i hovedet og udgik med et brækket skulderblad. 
11. etape
Jasper Philipsen
Jasper Philipsen fra Belgien udgår af Tour de France efter 11. etape. Johanna Geron / Ritzau Scanpix
Tourens yngste rytter, 21-årige Jasper Philipsen, rejste hjem efter 11. etape. Hans exit var ikke overraskende, da UAE Team Emirates fra starten havde kalkuleret med, at den unge belgier kun skulle være med i 11 dage for at passe på ham.
12. etape
Giacomo Nizzolo
Luk Benies / Ritzau Scanpix
Giacomo Nizzolos styrt på 11. etape fik store konsekvenser for Team Dimension Data. Den italienske sprinter var voldsomt plaget efter styrtet og måtte udgå inden Pyrenæernes første kategori-1-stigning.
12. etape
Rohan Dennis
Enkelstartens verdensmester Rohan Dennis valgte selv at udgå på 12. etape i en forplejningszone. Det er stadig uvist, hvorfor han tog den beslutning.
 
Den nuværende cykelekspert hos TV 2 Norge Thor Hushovd har talt med sin gamle holdkammerat. Han kunne fortælle om australierens utilfredshed med hjulene på enkelstartscyklen og manglende motivation til at forsætte karrieren.

Den franske sportsavis l'Equipe har også rapporteret om et højlydt skænderi mellem Rohan Dennis og cheferne på Bahrain-Merida før dagens etape.
 
13. etape
Wout van Aert
Tour de France-favoritten Wout van Aert var tæt på at slå den bedste enkeltstartstid, men styrtede i et højhastighedssving 1,1 kilometer fra mål. Det så ud til, at hans enkeltstartsstyr rev sig fast i banden langs barrieren. Belgieren lå på asfalten i flere minutter og måtte udgå med et dybt kødsår på højre ben. Han blev senere på dagen opereret.
13. etape
Maximilian Schachmann
Maximillian Schachmann satte femtebedste mellemtid, da han styrtede under enkelstarten. Han kom tilbage på cyklen, og med smerter sled han sig i mål, hvor en ambulance hentede ham. Det har vist sig, at Boras tyske rytter brækkede tre fingre på venstre hånd. Han er nu blevet transporteret til sit hjemland for at blive opereret.
15. etape
Wilco Kelderman
Wilco Kelderman. Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix
Wilco Kelderman annoncerede på den anden hviledag, at han forlod Tour de France før tid. 
Kelderman styrtede i starten af 2019, og han gjorde først comeback i løbssammenhæng kort før Tour de France. Hollænderen har dog haft så ondt i den nederste del af ryggen, at det ikke gav mening at prøve på at gennemføre Tour de France.
16. etape
Jakob Fuglsang
Jakob Fuglsang styrtede med 27 kilometer tilbage af 16. etape. Han havde tydeligt slået sin ene hånd voldsomt, og det stod hurtigt klart, at han ikke ikke kunne fortsætte i løbet. Fuglsang slap for brud, men han pådrog sig store sår på hele kroppen og store smerter. Han var eftersigende ikke i tvivl om, at hans løb var slut med det samme, da han styrtede.
16. etape
Luis Leon Sanchez
Luis León Sanchez er færdig i dette års Tour de France. Benoit Tessier / Ritzau Scanpix
Luis Leon Sanchez har døjet med rygproblemer under årets Tour de France, men spanieren ville fortsætte for at hjælpe Jakob Fuglsang. Efter danskerens Tour-exit besluttede Luis Leon Sanchez og Astana at trække den rutinerede spanier ud af løbet.
16. etape
Cees Bol
Cees Bol. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix
Team Sunweb valgte at trække hollandske Cees Bol ud af Tour de France efter løbets 16. etape. Holdet vil ikke risikere, at den 23-årige rytter bliver overbelastet i sit første år som professionel, hvilket ligger til grund for valget. Cees Bol styrtede på 16. etape, men det er altså ikke årsagen til beslutningen.
17. etape
Tony Martin, Luke Rowe
Tony Martin var ved at køre Luke Rowe af vejen. TV 2 SPORT
Efter 17. etape besluttede den internationale cykelunion, UCI, at smide både Tony Martin og Luke Rowe ud af verdens største cykelløb. Det skete på baggrund af en episode, hvor Tony Martin forsøgte at køre Luke Rowe af vejen, og briten tog efterfølgende fat i den tidligere verdensmester i enkeltstart. De to ryttere erkendte deres fejl og gav efterfølgende hinanden hånden. Det ændrede dog ikke ved UCI's beslutning, og både Jumbo-Visma og INEOS har nu blot syv ryttere tilbage i årets Tour de France.
18. etape
Søren Kragh Andersen og Lukas Pöstlberger
Søren Kragh Andersen udgik på grund af et siddesår. Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix
Søren Kragh Andersen stod af sent om aftenen efter den 17. etape, fordi han gennem hele Touren har døjet med et siddesår. Sunwebs læge forklarede inden 18. etape, at Søren Kragh var kørt over et bump på vejen, hvorfor han ikke kunne sidde ordentligt på cyklen. Derfor blev han trukket ud af løbet.
Inden starten på 18. etape kom det frem, at Lukas Pöstlberger var udgået. I en video på Facebook fortæller han, at der er opstået sygdom i hans familie, og derfor prioriterer han at være sammen med sine nærmeste i stedet for at fuldføre Tour de France.
19. etpae
Thibaut Pinot
Det store franske håb fik tidligt på 19. etape store problemer på grund af en muskelskade, og løbets femteplads måtte slippe favoritfeltet. Pinot forsøgte at kæmpe sig tilbage og få gang i låret, mens han tydeligt var i store smerter. Lige lidt hjalp det. Med knap 90 kilometer tilbage blev han mødt af FDJ-holdkammeraten Mathieu Ladagnous, der gav ham en stor omfavnelse, og sekunder senere gav Pinot fortabt og steg af cyklen.