16. etape - Nîmes > Nîmes | Tour de France 2019

16x9
Tour de France 16. etape 2019 Foto: TV 2

16. etape af Tour de France 2019 er 177 km lang og starter og slutter i Nîmes. Se profil, favoritter og analyse her.

 • Etapetype: Flad
 • Længde: 177 km
 • Starttidspunkt: 13.15
 • Etapen køres tirsdag d. 23. juli

Favoritter

***** Peter Sagan, Caleb Ewan

**** Michael Matthews, Matteo Trentin, Elia Viviani

*** Greg Van Avermaet, Dylan Groenewegen

square to 16x9

Efter en hviledag tager feltet nu hul på sidste uge af Touren. Som rytter kan du begynde at overskue det hele lidt mere, og du kan begynde at tælle ned. I den første uge tæller du ned til første hviledag, i anden uge til anden hviledag - og nu kan du så endelig tælle ned til Paris. Selvom der lige har været hviledag, er du stadigvæk helt smadret.

Tidstabel 16. etape

 • 13.15: Etapestart i Nimes
 • 14.18: Få bakker i Pouzilhac
 • 14.56: Pointspurt i Vallérargues efter små stigninger
 • 15.38: Kategori fire-stigningen Côte de Saint-Jean-du-Pin, 4,2%
 • 16.27: Fladt terræn omkring Moussac
 • 17.01: Lille ukategoriseret bakke om Pont-Saint-Nicolas
 • 17.16: Rytterne kommer ind i byen Nimes
 • 17.26: Første rytter forventes at passere målstregen

Du har det, som om du har influenza, når du vågner om morgenen. Kroppen er træt, når du stiger ud af sengen, men på en eller anden måde får hjernen overtalt kroppen til at fortsætte. Etapen i dag er på papiret sidste chance for sprinterne inden Paris. Meget afhænger dog af, hvor mange af dem der er kommet igennem Pyrenæerne - og hvilken tilstand de er i. Så måske vil nogle af de hold, der dominerede spurterne i første uge, sende folk i udbrud. Omvendt kan der være nogle sprinterne fra andet geled, der med den nye situation i løbet tror på sig selv og vil have holdets opbakning. Lige meget hvad er der helt sikkert nogle hold, der vil prøve at holde det samlet til en massespurt. Så det hele kommer til at afhænge af, hvor stærkt et udbrud der kommer afsted.

I 2014 blev Jack Bauer og Martin Elminger med nød og næppe hentet med ikke meget mere end 100 meter tilbage. De sluttede faktisk som nummer 10 og 16 på etapen. Alexander Kristoff vandt dengang. Han var ellers ikke hurtigste mand i første uge, men var mere holdbar end de andre sprintere - og havde dermed stadigvæk noget tilbage i tanken.

Her ses de afgørende sidste kilometer af 16. etape.
Her ses de afgørende sidste kilometer af 16. etape. Foto: ARO

En ting, der også kan få en indflydelse, er vinden, den såkaldte Mistralvind. Nogen kan måske huske etapen fra Carcassone til Montpellier 2016. Jeg kan i hvert fald. Det var en latterligt hård etape, hvor der var sidevind nærmest hele vejen. Feltet eksploderede og blev samlet igen - jeg ved ikke hvor mange gange. Jeg var småsyg og skulle bare igennem dagen så let som muligt. Det lykkedes ikke særlig godt, for jeg var sat mange gange, men kom alligevel tilbage gang på gang.

Nîmes Frankrig, 3. jul 2020, 02:00

20 Klart Regnbyger 3 m/s Svag vind fra nord 0 mm

Nîmes Frankrig, 3. jul 2020, 02:00

20 Klart Regnbyger 3 m/s Svag vind fra nord 0 mm

Til sidst på etapen eksploderede det hele så for alvor, og Sagan, Froome og Bodnar endte med at komme hjem sammen i nævnte rækkefølge - 6 sekunder foran et meget decimeret felt. Fra klassementet blev Joaquim Rodríguez fanget i gruppen længere tilbage og faldt 7 pladser tilbage i den samlede stilling fra en 5.- til 12.-plads.

Finalen ligger i den grad op til at udnytte Mistralvinden, da der burde være side-medvind, som er de bedste forhold for at splitte feltet de sidste mange kilometer af etapen. Hvilke hold kunne så finde på at køre i sidevinden? I princippet alle, men Deceuninck-Quick-Step plejer altid at være gode for et angreb, ligesom Bora-Hangrohe er gode til at holde sig til - og Team Ineos ligeså. Husk bare tilbage på Paris-Nice, hvor de styrede løjerne med hård hånd.

Etapens betydning for klassementet (1-5 stjerner)

square to 16x9