Tour de France

Fuglsang ude af Touren efter styrt

Ifølge Astanas teamchef var Jakob Fuglsangs styrt en konsekvens af et styrt lige foran danskeren.

Jakob Fuglsang styrtede med cirka 27 kilometer tilbage af 16. etape og er færdig i dette års Tour de France.

Danskeren stod ved siden af sin cykel i et stykke tid, men prøvede end ikke at komme op på cyklen igen.

I stedet tog han straks sin hjelm af og tog sig til sin ene hånd, mens bekymrede holdkammerater så til. Kort efter satte han sig ind i en ambulance, der kørte ham hen til røntgenvognen i målområdet.

Da han kom ud derfra iført bandager på begge arme, stod en stor horde af journalister og ventede på at høre fra ham. Men de måtte vente på svar, da han satte sig direkte ind i holdbilen og kørte hen til rytterhotellet.

Her kunne Astanas teamchef, Dmitrij Fofonov, give en foreløbig status på Fuglsang.

- Den første information, vi har, er, at intet er brækket, sagde han til TV 2 SPORT og fortalte, hvad der skete i situationen.

- Jeg ved, at der var en rytter efter rundkørslen, der styrtede foran ham.

For mange smerter

Senere på aftenen udtalte Jakob Fuglsang selv om episoden til Astanas hjemmeside.

- Jeg er virkelig skuffet over at måtte forlade Touren på denne måde, men jeg havde for mange smerter til at fortsætte, fortæller han.

Også Sunweb-rytteren Cees Bol var en del af styrtet med danskeren. Han kunne dog godt fortsætte i løbet.

Udgået for anden gang

Tidligere på 16. etape styrtede også den forsvarende Tour de France-vinder, Geraint Thomas. INEOS-kaptajnen slap dog uden de store skrammer.

Fuglsang lå nummer ni i klassementet, da han udgik af løbet, med 5 minutter og 27 sekunder op til den førende Julian Alaphilippe.

Astana-kaptajnen styrtede også på 1. etape, hvor han fik et alvorligt slag på højre knæ, blev syet i øjenbrynet og fik en mindre hjernerystelse.

Det er anden gang, at han udgår af Tour de France. Første gang var i 2017, hvor han også fik et brud. Hans bedste placering i løbet var en syvendeplads i 2013.