Tour de France

Fuglsangs styrt får Astana-rytter til at forlade Touren

Luis Leon Sanchez er plaget af smerter i ryggen og ser ingen grund til at fortsætte.

Astana mistede to ryttere på 16. etape af Tour de France.

Efter Jakob Fuglsang trak sig på grund af et styrt, besluttede Luis Leon Sanchez sammen med resten af Astana-mandskabet, at han også skulle trække sig. Det oplyser Astana på sin hjemmeside.

På mandagens hviledag blev han scannet for de rygproblemer, han har døjet med i den sidste uges tid, og svaret var, at kun hvile kunne hjælpe.

- Jeg besluttede at køre to etaper mere for Jakob Fuglsang. Efter han styrtede ud af Touren, gav det ikke nogen mening for mig at fortsætte. Jeg er ked af, at det skulle slutte på denne måde.

- Jeg ønsker mine holdkammerater det bedste for de kommende etaper. Jeg håber, de vil kæmpe for en etapesejr, siger han til Astanas hjemmeside.

Holdet var i chok

Holdets teamchef, Dmitrij Fofonov, ærgrer sig over, at to så stærke ryttere må forlade Touren.

- Det er en skam, at Touren ender på denne måde for Jakob Fuglsang og Luis Leon Sanchez. De har begge arbejdet hårdt for det samme mål - at få et godt resultat i Paris. Jakob fik det bedre, og vi havde store planer for Alperne, så hele holdet var i chok efter hans styrt.

- Nu er det vigtigt at holde sammen og fokusere på vores næste store mål. At slutte i Paris med hovederne hævet højt, fortæller Fofonov.

Astana har nu seks ryttere tilbage i løbet. Det er Magnus Cort, Pello Bilbao, Alexey Lutsenko, Omar Fraile, Hugo Houle og Gorka Izagirre.

Luis Leon Sanchez udgik også i sidste års Tour de France. Dengang var det med en brækket albue.

Hans bedste resultater i en Grand Tour er en 9. plads i Vueltaen i 2010 og en 10. plads i Touren samme år.