Tour de France

Geraint Thomas er stadig den primære kaptajn, siger Bernal

22-årige Egan Bernal føler et stort ansvar ved sin rolle på Team INEOS, men det største pres hviler på Geraint Thomas' skuldre.

Han var 28 sekunder bedre på Tourmalet, og på Prat d’Albis var forskellen 31 sekunder.

Men selvom Egan Bernal har været Geraint Thomas overlegen i Pyrenæerne, bliver der ikke tale om et internt magtskifte på Team INEOS. Det fastslog Egan Bernal på hviledagens pressemøde.

- Den primære leder er stadig G (Geraint Thomas, red.), lød det fra den 22-årige colombianer ifølge Cyclingnews.

INEOS proklamerede før Tour de France, at holdet gik ind til løbet med to kaptajner, og det har ikke ændret sig. Ifølge Egan Bernal selv kommer han ikke til at indtage en hjælperrolle, som det var tilfældet i fjor.

- Meget er anderledes sammenlignet med sidste års Tour. Sidste år var jeg hjælperytter for Froome og Thomas, og nu er jeg en af kaptajnerne på holdet. Jeg har det godt, og jeg ligger i top-5 i Tour de France, selvom jeg kun er 22 år. Det er jeg meget glad for.

- Det er et stort ansvar. Så når Geraint giver mig muligheden, lægger han samtidig vægt på mine skuldre, fordi jeg bliver nødt til at respondere, sagde Egan Bernal.

’Alt kan ske’

Med bare en uge tilbage af Tour de France er Egan Bernal 2 minutter og 2 sekunder efter manden i gult, Julian Alaphilippe, og bare 27 sekunder efter Geraint Thomas. Han vil dog ikke svare på, hvor han forventer at se sig selv i Paris:

- Jeg ved det ikke, jeg ved det ikke. Jeg tænker ikke på det.

- Alt kan ske. Pinot ser virkelig stærk ud, og jeg tror, han ender på podiet i Paris, men vi er fem ryttere inden for 40 sekunder, så alt kan ske.

Top-6 i klassementet

  1. Julian Alaphilippe
  2. Geraint Thomas +1:35
  3. Steven Kruijswijk +1:47
  4. Thibaut Pinot +1:50
  5. Egan Bernal +2:02
  6. Emanuel Buchmann + 2:14

Du kan følge de sidste slag om den samlede sejr i Tour de France hver dag på TV 2 og TV 2 PLAY.