Tour de France

Har Alaphilippe bluffet sig til toppen af klassementet?

Julian Alaphilippe har overrasket mange, da han stadigvæk fører Tour de France efter 15 etaper. Men hvor meget har franskmanden sigtet efter det?

- I den første del af min sæson var jeg virkelig fokuseret på klassikerne. Men så ændrede jeg fokus til bjergene. Jeg trænede en masse i bjergene og lavede en masse rekognoscering.

Julian Alaphilippe er stadig i førertrøjen i dette års Tour de France efter de første to uger, hvilket meget få havde regnet med. Han forklarede dog selv på hviledagens pressemøde, at han ikke troede, at han kunne holde fast i den i resten af Touren.

Men han fortalte også, at han havde prioriteret at træne i bjergene.

- Og det er så dette, I ser her i Touren. Jeg har overrasket mig selv, men arbejdet gav pote, forklarede han.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen mener, at Julian Alaphilippe har skjult det godt, hvis han inden Touren vidste, at han ville prøve sig af i klassementet.

- Han har i det tilfælde i hvert fald kørt meget undercover med, at han havde klassementsforhåbninger. Han havde et rigtig succesfuldt forår og holdt så pause efter Liége-Bastogne-Liége – indtil Critërium du Dauphiné, hvor han også kørte godt op ad og vandt bjergtrøjen, siger Chris Anker Sørensen.

- Han har altid været til de kuperede klassikere. Det er jo ikke sådan, han har kørt brostensklassikerne. Derfor har det måske ikke krævet så meget tilvænning, men han er jo heller ikke en klassisk bjergrytter. Men vejen dertil har ikke været så lang, da han er bygget relativ spinkel og har tidligere kørt godt op ad.

- Dét, man så på Tourmalet, var det bedste, vi har set fra ham nogensinde. Så det har da båret frugt for ham at træne mere specifikt, siger Chris Anker Sørensen.

Fuglsang: Et vildt bluf, hvis det er

Jakob Fuglsang fortalte lørdag i BT, at de havde mødt Alaphilippe forud for Tour de France, da de var ude at se de tre Alpe-etaper. Fuglsangs tanker var, at Alaphilippe var ude for at rekognoscere ruten, så han kunne vinde bjergtrøjen.

Det har dog imidlertid vist sig, at det måske ikke var bjergtrøjen, han kørte efter.

- Det møde kunne godt være en lille hentydning af, at han har spillet lav profil omkring sine chancer indtil videre, men så forsøger at tage alle på sengen, når vi når længere frem. Det er et vildt bluf, hvis det er, skiver Fuglsang.

Inden 16. etape fører Julian Alaphilippe Tour de France med 1 minut og 35 sekunder til Geraint Thomas.