Tour de France

Lars Bak føler sig ikke sikker på at gennemføre Tour de France

Lars Bak er i gang med sit sidste Tour de France, men det er ikke sikkert, at det bliver hans sidste sæson som cykelrytter.

Lars Bak er Mr. 100 procent, når det kommer til at gennemføre Tour de France.

Sådan har det været i danskerens syv første deltagelser i løbet. Men det er ikke sikkert, at den statistik holder i år.

På begge etaper i Pyrenæerne blev han sat som en af de første ryttere i feltet, og på 14. etape kom han i mål få minutter inden for tidsgrænsen.

Derfor er han ikke selv overbevist om, at han klarer sig hele vejen til den franske hovedstad, hvor sidste etape slutter.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så føler jeg mig ikke helt sikker. Jeg føler mig 80 procent sikker, siger Lars Bak til TV 2 SPORT og understreger, at det ikke bliver frivilligt, han eventuelt kommer til at forlade løbet.

- Jeg kommer ikke til at stå af. Så er det, fordi ryger jeg udenfor tidsgrænsen. Jeg bliver ved med at køre, til jeg kommer til målstregen, og så kan vi se, om jeg har nået tidsgrænsen eller ej. Så det kommer ikke til at ske, medmindre jeg styrter og brækker arme og ben, så bliver det svært.

Hvordan ville det være ikke at nå med til Paris?

- Det vil være ulirens. Så vil jeg blive ked af det. Det vil jeg tage som et nederlag, så det skal ikke ske. Det kommer ikke til at ske, slår Lars Bak fast.

Sidste Tour

39-årige Lars Bak er den ældste, som deltager i årets Tour. Inden løbet fortalte han, at han for første gang i karrieren ikke har bedt sit hold om en ny kontrakt.

Det er usikkert, hvad fremtiden bringer for silkeborgenseren, men han vil snarligt melde noget ud. Én ting er i hvert fald sikkert.

- Det er helt sikkert mit sidste Tour de France, fordi jeg regner ikke med at komme her igen, men om det er min sidste sæson som cykelrytter – det overvejer jeg lidt endnu.

Lars Bak skiftede til Dimension Data op til denne sæson efter ni sæsoner hos Lotto-holdet. Fra 2005 til og med 2009 kørte han for det danske hold CSC, som i den sidste sæson skiftede navn til Saxo Bank.