Tour de France

- Asgreen var den sidste rytter, jeg ville have med, siger etapevinder

Matteo Trentin var mest opsat på at køre væk fra Kasper Asgreen, da der var 10 ryttere tilbage i kampen om etapesejren.

Matteo Trentin viste sig som den klart stærkeste på 17. etape af Tour de France.

Den italienske Mitchelton-Scott-rytters to angreb betød, at han kom alene af sted fra morgenudbruddet på 34 mand og vandt etapen.

Undervejs følte han sig dog overhovedet ikke sikker på sejren. Efter sit første angreb var han sammen med ni andre ryttere sluppet af sted, og her sad specielt én rytter, han frygtede. Danske Kasper Asgreen.

- Han var den rytter, jeg holdt mest øje med. Da jeg så, han var i gruppen, tænkte jeg lort. Det var den sidste rytter, jeg ville have her, for han er på hold med Julian Alaphilippe og havde en undskyldning for ikke at tage en føring hele dagen, fortæller Trentin til TV 2 SPORT.

Opsat på at køre fra Asgreen

Lige siden morgenudbruddet slap af sted havde Asgreen siddet bagerst i gruppen uden at tage føringer. Bagved sad resten af Quick-Step-holdet - inklusiv Julian Alaphilippe i den gule trøje - og kontrollerede, at udbruddet ikke fik for stort et forspring.

Derfor var det i Asgreens position godkendt, at han ikke arbejdede i udbruddet for at slippe væk fra sine holdkammerater, men i stedet sidde på hjul af de andre og spare kræfter.

Det gjorde Trentin usikker og fik ham til at køre alene væk fra gruppen med cirka 14 kilometer til mål.

- Han er en stærk rytter. Jeg vidste, at han kunne klatre og sprinte, så det var den rytter, jeg var mest opsat på at køre fra.

- Da jeg nåede over toppen (på kategori 3-stigningen, red.), havde jeg 25 sekunder og vidste, at jeg skulle presse, for han er en virkelig god rytter og havde kørt 'frit' med i over 180 kilometer, siger etapevinderen.

Umuligt at vinde

På trods af den store respekt fra Trentin var Kasper Asgreen dog langt fra ærgerlig over, han måtte nøjes med en andenplads.

- Det var en fantastisk fornemmelse at køre med om sejren i mit første Tour de France. Det havde jeg ikke regnet med, da jeg startede i Bruxelles for et par uger siden, sagde han om sit bedste Tour de France-resultat.

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er der heller ikke nogen grund til at ærgre sig over at tabe til Trentin. Italieneren var en favoritterne inden etapen af god grund.

- Det var ham, der var toneangivende, og han havde rigtig, rigtig gode ben. Næsten lige meget hvad Kasper Asgreen havde gjort, havde han ikke slået ham. Var han kørt med og kommet til mål med Trentin, havde han tabt. Det er jeg ret sikker på, siger cykeleksperten.

Matteo Trentin vandt også en Tour de France-etape i 2014 og 2013.