Tour de France

Corts 'store chance' for etapesejr ødelagt af uheld: - Det var noget lort

Magnus Cort vidste med det samme, at løbet var kørt, da han punkterede i udbruddet på det værst tænkelige tidspunkt.

Magnus Cort var én af hovedaktørerne, da et udbrud på Tour de Frances 17. etape slog et hul til feltet.

Sammen med Thomas De Gendt tog han lange og store føringer, og det var nok til at slå et afgørende hul til feltet. Det hele skulle dog vise sig at være spildt arbejde for Magnus Cort. Da udbruddet så småt var blevet etableret, punkterede den uheldige dansker.

- Det var noget lort. Da jeg punkterede, vidste jeg godt, der ikke var så meget at gøre, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Udbruddet havde kun omkring 30 sekunders forspring til feltet, og derfor var punkteringen lig med en enkeltbillet ned til feltet og en dag uden mulighed for en etapesejr.

Var det bare det værst tænkelige tidspunkt?

- Ja, det var det. Havde der været to minutter eller mere ned til feltet, kunne jeg være kørt tilbage. Men nu var jeg nede i feltet, da jeg havde fået hjul på, og så er løbet kørt.

En god chance misset

Magnus Cort måtte altså tage afsked med det udbrud, som nogle timer senere skulle afgøre etapen mellem sig.

- Det var irriterende. Det var en god etape at være i udbrud på for mig. Der var selvfølgelig mange gode ryttere, så det er svært at sige, hvad det kunne have været blevet til. Men det havde været en god chance.

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen har Magnus Cort god grund til at være irriteret over den uheldige timing.

- Jeg er simpelthen så ærgerlig.

- Det var det eneste tidspunkt, han ikke måtte punktere på. Det er første gang, han har fået lov til at køre med, fordi Fuglsang jo røg ud af løbet tirsdag, og han havde haft en stor chance for at kunne vinde denne etape. Det er en stigning, som Magnus godt kunne komme med over, siger Rolf Sørensen.

I stedet for at kæmpe om sejren kom Astana-danskeren i mål som nummer 109 næsten 26 minutter efter etapevinder Matteo Trentin.