Tour de France

Det så du ikke på tv: Nedtrykt italiener undskyldte til Fuglsangs folk

Inden starten på 17. etape i dette års Tour de France slog Andrea Pasqualon et smut forbi Astana-bussen, hvor han undskyldte efter Fuglsangs exit.

En vildfaren drikkedunk på asfalten forårsagede et stort styrt med 27 kilometer tilbage af 16. etape i dette års Tour de France.

Dunken røg ind under italienske Andrea Pasqualons hjul, og Wanty-rytteren kunne ikke undgå at styrte. Han rev efterfølgende flere ryttere med sig i faldet, og Jakob Fuglsang var en af dem. Danskeren udgik af løbet få øjeblikke efter.

Derfor kørte Pasqualon forbi Astanas holdbus inden starten på 17. etape, hvor han undskyldte til Jakob Fuglsangs soigneur og massør, Cristian Valente.

- Jeg styrtede, og det gjorde Fuglsang også. Der var intet, jeg kunne gøre, men det er helt sikkert et slag for Fuglsang og Astana.

- Jeg kørte til bussen for at sige, at jeg er ked af, at han er ude af Touren, siger Pasqualon, imens han retter blikket ned i jorden og tydeligt er trist over situationen.

- Det er ikke godt, da han er en god rytter. Jeg ved, at han var her for at køre et godt resultat i klassementet. Det er svært, når sådan en rytter forlader Touren. Det er ikke sjovt.

Soigneur: Han er virkelig en rar fyr

Cristian Valente, som den italienske sprinter kørte hen for at snakke med, fortæller, at undskyldningen og omtanken bare viser, hvor god en cykelrytter Pasqualon er.

- Han kom for at undskylde, da han var den første rytter, der røg ned. Han fik en flaske i forhjulet, og der var intet, han kunne gøre. Sådan er cykling.

- Han sagde, at han var ked af det. Han er virkelig en rar fyr, siger Valente.

Jakob Fuglsangs Tour de France sluttede på 16. etape, da danskeren styrtede igen. Nu taler han nu ud om hele situationen og sit Tour-exit. Video: TV 2 SPORT

Pasqualon skal bare gennemføre nu

Andrea Pasqualon kom selv tilbage på cyklen igen og sluttede på en tiendeplads på etapen. Sprinteren fortæller, at han ikke er yderligere ramt.

- Jeg har det fint. Jeg skal bare gennemføre og måske prøve at sprinte i Paris, hvis jeg er der til den tid, siger han.

Rytterne skal køre 200 kilometer på 17. etape i dette års Tour de France. Du kan læse mere om etapen herunder: