Tour de France

Hylder 'uimponeret' Asgreen: - Det er en af hans største kvaliteter

Kasper Asgreen formåede ikke at hente Matteo Trentin på 17. etape i Tour de France. Men på trods af andenpladsen modtager han stor ros.

Ved foden af kategori 3-stigningen Col de la Sentinelle var italienske Matteo Trentin angrebet solo fra det store udbrud på 17. etape i Tour de France.

Han kunne dog kigge sig noget nervøst over skulderen, da Kasper Asgreen, der også var med i udbruddet, jagtede ham.

Danskeren kom dog aldrig helt op til italieneren, der tog etapesejren. 37 sekunder senere kæmpede Asgreen sig over målstregen og blev nummer to. Selvom det ikke blev til den ypperste placering for danskeren, høster han stadig store roser fra holdkammeraterne.

- Det er jo stærkt. Det var en kæmpestor gruppe, han kom af sted i. Det var en god nyhed, vi fik, da han blev nummer to på etapen, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Han har et stort potentiale og en stor motor. Vi har jo også passet godt på ham. Til trods for at han blev brugt meget i starten af løbet, har vi jo sørget for at passe på ham her i midten af løbet. Det er fedt for ham, at han kunne komme med i dag og også præstere og blive toer.

Asgreen virker fuldstændig uimponeret, når man taler med ham. Er han også det?

- Det er en af hans største kvaliteter. Han er meget uimponeret over, hvad det er han går til værks med her, og hvem han kører imod. Det er i virkeligheden en af hans største forcer, siger Michael Mørkøv.

Vi heppede på ham, da han angreb i finalen

Dries Devenyns

Et fænomen på en cykel

Selvom Asgreen kørte et højt tempo i front, var der mere roligt i udbruddet, hvor Quick-Step-holdet også arbejdede for at bevare Julian Alaphilippes gule førertrøje.

Men da ingen i udbruddet truede den, var der tid til at holde med danskeren i kampen om etapesejren.

- Det var en god etape for os, både i forhold til at holde fast i førertrøjen, men så havde vi også Asgreen med i udbruddet. Vi heppede på ham, da han angreb i finalen, siger Dries Devenyns.

- Desværre kunne han ikke hente Trentin, men vi synes stadig, at det var imponerende, det han gjorde. Det var sådan en stærk gruppe, og så formåede han alligevel at blive nummer to. Det er virkelig flot.

TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen kalder det ”en kæmpestor præstation”, da den sker så sent i løbet, efter han også har arbejde ti feltet.

- Han har været på hårde arbejdsopgaver og har alligevel så mange kræfter. Han er virkelig et fænomen på en cykel. Han kan drive det til rigtig, rigtig meget. Jeg vil godt garantere, at han kommer til at vinde etaper i Tour de France og mange cykelløb i sin karriere, siger Rolf Sørensen.

Henter data. Vent venligst...