Tour de France

Jakob Fuglsang taler ud om ’skuffende’ Tour de France-exit

Jakob Fuglsangs Tour de France sluttede på 16. etape, da danskeren styrtede igen. Nu taler han ud om hele situationen og sit Tour-exit.

Tårerne pressede sig på, mens skuffelsen ikke var til at tage fejl af, da danske Jakob Fuglsang tirsdag ankom til røntgenvognen i målområdet. Forslået og færdig i Tour de France, der kort forinden var sluttet i en ambulance.

- Jeg græd, og det er ikke tit, jeg gør det. Skuffelsen og smerten var stor nok til, at det ikke var til at holde tilbage, fortæller Fuglsang dagen efter sit styrt, hvor han for første gang mødte pressen efter sit Tour-exit.

Vores læge sender mig nu til en CT-scanning, inden jeg kører hjem

Jakob Fuglsang

'En kæmpe skuffelse'

En time inden turen i røntgenvognen tirsdag eftermiddag var danskeren styrtet for anden gang i årets Tour, og denne gang kunne Fuglsang ikke køre videre. Der var 27 kilometer til mål, da han blev offer for en slags dominoeffekt i feltet.

Bekymrede holdkammerater stod i en rundkreds om deres leder. Den rytter, de havde opbygget hele Astanas Tour omkring. Jakob Fuglsangs podiehåb endte i en ambulance. I første omgang var danskeren så skuffet, han ikke udtalte sig til pressen, men i dag onsdag er Fuglsang klar til at fortælle om episoden og sine tanker omkring at forlade Tour de France.

- Det er en kæmpe skuffelse. Det er alt det arbejde, vi har leveret indtil videre. Efter anden hviledag begyndte vi at gå ind i den afgørende fase, som jeg havde forberedt mig ekstra godt på. Det var de etaper, jeg havde været ude og se. Jeg troede, der var mulighed for at lave noget i klassementet og forsøge at indfri holdets og mit eget mål, siger Fuglsang.

Jakob Fuglsang er ude af dette års Tour de France efter styrt. Her ses hans vej fra styrtet og hen til hospitalet. Video: TV 2 SPORT

I første omgang var meldingen, at intet var brækket, men før Fuglsang rejser hjem, skal han igennem en ekstra undersøgelse.

- Jeg føler lidt, jeg er blevet kørt over af et tog. Når jeg ligger i sengen, har jeg ikke de store smerter. Hånden kan jeg godt mærke, og vores læge sender mig nu til en CT-scanning, inden jeg kører hjem, så vi kan finde ud af, om der er andet galt end det, vi kan se på røntgenbillederne.

Hvordan er humøret efter at være udgået af Tour de France?

- 14-16 timer efter er humøret bedre. Selvfølgelig var humøret ikke i top i går. Det var ikke det, jeg var kommet efter og havde håbet på. Det var noget lort, slår Fuglsang fast.

Fuglsang om sin hånd: 'Har aldrig set noget lignende'

Det var svært at se, hvad der præcis skete i styrtet med Jakob Fuglsang, men en Wanty-rytter røg først i asfalten langt fremme i feltet, da rytterne kørte forbi en rundkørsel.

Jakob Fuglsang nåede at registrere rytteren, der styrtede, og så, han hev endnu en rytter med sig i faldet. Alligevel var danskeren overbevist om, han ville slippe fri. Indtil cyklen pludselig forsvandt under ham, så han røg hårdt ned og gled hen ad asfalten.

- Jeg kom op at sidde og kunne mærke, at knæene gjorde ondt. Jeg tænkte: ”Nu skal vi videre,” indtil jeg fik øje på hånden, som jeg aldrig har set noget lignende. Jeg var selv overbevist om, at der var noget, der var brækket, forklarer Fuglsang.

Herefter fik han samlet sig, men da han spurgte løbslægen, hvad han tænkte, der var sket med hånden, var meldingen klar: "Fraktur," lød svaret.

- Jeg kunne måske med hiv og sving og med alle holdkammeraternes hjælp være kommet i mål en halv time efter. Men dagen i dag ville have været endnu værre, og tre dage i bjergene ville have været til ingen verdens nytte. Det var ikke det, jeg kom efter, og jeg er ikke sikker på, jeg kunne have kørt nogen steder uanset hvad. Det er skideærgerligt og bittert, men der er ikke noget at gøre ved det nu, siger Fuglsang.

Vuelta a España er det nye mål

I første omgang venter altså en tur på hospitalet til en CT-scanning for yderligere tjek af smerterne i hånden. Herefter skal Fuglsang til Luxembourg og slappe af med familien, inden han håber på snart at starte træningen i Monaco, hvor han bor til daglig.

Hvis alle undersøgelser viser sig at være gode, er danskeren indstillet på, at sæsonens næste store mål skal være Vueltaen, der begynder om præcis en måned.

- Det er et mål at komme til Vueltaen. Vi har haft snakket om Vueltaen før, men at gøre det som forberedelse og hjælpe Miguel Ángel López. Nu må vi se, hvor lang tid jeg er ude, og hvordan jeg har det, når jeg er tilbage på cyklen.

- Men jeg er nok mere motiveret for at komme tilbage i Vueltaen og forsøge at vise noget, end hvis ikke det her var sket, siger Fuglsang, der også retter blikket mod VM og flere italienske løb sidste på sæsonen.

Sådan så Fuglsang ud, da han mødte pressen dagen derpå