Tour de France

Privat video viser billeder af Fuglsangs styrt

En video filmet af en tilskuer viser de første billeder af, da Jakob Fuglsang styrtede og udgik af Touren.

Det var en Team Sunweb-rytter, som direkte forårsagede Jakob Fuglsangs styrt med cirka 27 kilometer tilbage af 16. etape.

Det viser en video, der er offentliggjort af en tilskuer, som stod helt tæt på episoden. Det er første gang, at der er billeder af danskerens styrt, der resulterede i, at han måtte udgå af Tour de France.

Videoen viser, at Sunweb-rytteren styrtede og røg over i danskeren, som var uden chancer for at undgå det.

Fuglsangs ene hånd hævede gevaldigt op, mens han også slog sine arme og knæ. Kort efter tog han også sin hjelm af som et tegn på, at han ikke foreløbig havde tænkt sig at sætte sig op på cyklen igen.

Efter en kort samtale med lægebilen besluttede Astana-kaptajnen derefter at trække sig.

Græd af skuffelse og smerte

Jakob Fuglsang blev derefter kørt direkte til røntgenundersøgelser, der viste, at intet var brækket.

Skuffelsen om at opgive podiedrømmen var dog stadig for stor til, at han ville udtale sig til medierne samme dag. Derfor var det først onsdag formiddag, at han udtalte sig.

- Jeg græd, og det er ikke tit, jeg gør det. Skuffelsen og smerten var stor nok til, at det ikke var til at holde tilbage, fortalte Fuglsang til TV 2 SPORT.

Undskyldte til Astana

Selvom det var Sunweb-rytteren, der direkte forårsagede Fuglsangs exit, så var det en anden rytter, som startede den kædereaktion af styrt i feltet.

Det var Wanty-rytteren Andrea Pasqualon, som har erkendt, at han var den første i asfalten, da en flaske røg ind i hans ene hjul. Onsdag var han derfor ovre og undskylde til Astana-holdet inden 17 etape.

- Jeg kørte til bussen for at sige, at jeg er ked af, at han er ude af Touren, siger Pasqualon, imens han retter blikket ned i jorden og tydeligt er trist over situationen.

- Det er ikke godt, da han er en god rytter. Jeg ved, at han var her for at køre et godt resultat i klassementet. Det er svært, når sådan en rytter forlader Touren. Det er ikke sjovt, siger han til TV 2 SPORT.

Jakob Fuglsang lå nummer ni i klassementet, da han udgik af løbet.