Vuelta a España

12. etape - Circuito de Navarra > Bilbao | Vuelta a España 2019

12. etape, Vuelta a España. TV 2 SPORT

12. etape af Vuelta a España er en bjergetape og 171,4 kilometer lang. Der er start i Circuito de Navarra og mål i Bilbao.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 171,4 km
  • Etapen køres torsdag 5. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 13.12
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

Sidste kilometer, 12. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Dylan Teuns og Gianluca Brambilla

Etaper som denne er grunden til, at mange sprintere dropper Vueltaen. Der er forsvindende få etaper for rene sprintere. Fire stigninger i tredje kategori er der på programmet. Dette lyder måske ikke frygtindgydende, men jeg kender området, og de sidste 40 kilometer er virkelig hårde. Denne etape kan sagtens blive et opgør for klassementsrytterne. For Alto de Arraiz, der har top med lidt over 7 kilometer til mål, er en to-kilometers stigning med over 12 procent i snit. En hurtig nedkørsel fører rytterne ned til målstregen i Bilbao. Dermed kunne man sagtens forestille sig, at en rytter som Miguel Angel Lopez skal ud at hente nogle af de sekunder tilbage, han tabte på enkeltstarten.

Selvom der sagtens kan komme angreb fra klassementsfolkene de sidste 10 kilometer, tvivler jeg dog på, at det bliver for etapesejren. Den, tror jeg, bliver afgjort af en udbrydergruppe. Vueltaen er som oftest den af de tre store etapeløb, hvor der er størst chance for at vinde noget fra udbrud. Derfor ser man også ofte mange dage hvor store grupper køre afsted. Faktisk kan man tit, når man sidder i feltet, have fornemmelsen af, at Vuelta-feltet er mindre end i de andre etapeløb, og det jo faktisk også, da der ofte er 20-30 mand af sted i udbrud.

Selvom jeg har skrevet, at der kommer angreb fra klassementsfolkene, tror jeg også, at nogen af dem vil køre etapen konservativt. Der er en virkelig hård etape i vente i morgen. Derfor vil nogle ryttere måske tænke sig om en ekstra gang. Hvad der kan hentes i dag, kan tabes i tifold i morgen. Omvendt er Vueltaen jo også kendt for at kunne blive afgjort på etaper, hvor mange ryttere mindst venter det. Så lad os håbe på et Astana-hold, der kører lige så opportunistisk, som de har for vane.