Vuelta a España

13. etape - Bilbao > Los Machucos. Monumento Vaca Pasiega | Vuelta a España 2019

Vuelta a España 2019, 13. etape. TV 2 SPORT

13. etape af Vuelta a España er en bjergetape og 166,4 kilometer lang. Der er start i Bilbao og mål i Los Machucos. Monumento Vaca Pasiega.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 166,4 km
  • Etapen køres fredag 6. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 12.58
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

Sidste kilometer, 13. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Miguel Ángel López og Alejandro Valverde

Syv kategoriserede stigninger undervejs taler sit eget sprog, også selvom det ikke er jordens længste, så kommer de som perler på en snor. Ofte kan det faktisk være hårdere på denne måde, for lige så snart man er nede, ja så begynder opstigningen til den næste. Dermed er der grobund for nogle trætte ryttere, der rammer bunden af den sidste stigning, Los Machucos, som har nogle voldsomme stejle passager undervejs.

Denne etape minder utroligt meget om 17. etape fra sidste års Vuelta, der sluttede på toppen af Balcon de Bizkaia. På denne så vi Michael Woods tage en flot sejr fra udbruddet foran Dylan Teuns og David de la Cruz. Podiekandidaterne havde også en voldsom kamp på vej op ad bjerget, og Steven Kruijswijk smed reelt podiet væk den dag ved at smide lidt over et minut til Enric Mas.

Når stigningerne bliver så stejle, favoriserer det nogle ryttertyper fremfor andre. Jeg selv har aldrig brudt mig om de helt stejle stigninger; jeg var bedre til de lidt mindre stejle og længere stigninger. Derfor kan denne etape blive dyr for nogle ryttere, som den tilsvarende etape sidste år var dyr for Kruijswijk. Hvis du først går kold op ad en stejl stigning som denne, ja så er der ikke meget at gøre, selvom du er omgivet af holdkammerater. Når stigningsprocenterne er omkring de 20, hjælper det stort set ingenting at sidde på hjul.