Tour de France

Derfor forcerede Movistar i favoritgruppen, selvom Quintana var i udbrud

På Col d’Izoard satte Movistar sig frem og reducerede favoritgruppen kraftigt. Norsk ekspert forstår ikke, hvad det skulle til for.

Otte minutter.

Det var tidsforskellen mellem favoritgruppen og udbryderne midt på 18. etape. Movistar, der havde flere ryttere med helt fremme, valgte imidlertid at sende Marc Soler frem i feltet, og det fik konsekvenser.

Snart var favoritfeltet reduceret og forspringet beskåret med tre minutter. Forceringen betød derfor, at den senere etapevinder Nairo Quintanas hop i klassementet blev formindsket.

- Vi startede med idéen om at skulle agere broer for Mikel (Landa, red.), siger Nairo Quintana til AS om sig selv og udbrudskollegerne Carlos Verona og Andrey Amador.

- Men da vi så, at hullet var stort nok, sænkede de farten bagved og satsede på, at jeg kunne vinde. Når du har flere kort at spille, sker den slags ting.

Favoritter var mærkede

Over for TV 2 Norge forklarer sportsdirektør Txente Garcia Acosta, at det hårde tempo skulle have været indledningen til et angreb fra Mikel Landa.

Men angrebet kom aldrig.

Selv fortæller baskeren, at Marc Solers forcering skulle ryste de andre favoritter.

- Vi så, at nogle af rytterne havde det svært, og det var derfor, vi satte et hårdt tempo på Izoard. Senere stoppede vi igen, så udbruddet kunne genvinde terræn, lyder det fra Landa i en pressemeddelelse fra Movistar.

Ekspert ryster på hovedet

TV 2 Norges cykelekspert Thor Hushovd har svært ved at sætte sig ind i det spanske holds taktik på 18. etape.

- Det var faktisk Movistar, der gjorde størstedelen af arbejdet. Hvis ikke de havde gjort det, hvor langt kunne Nairo Quintana så have nået? Jeg forstår ikke Movistars taktik, konstaterer nordmanden.

Med Marc Solers forcering blev udbruddets forspring reduceret til omkring fem minutter. Etapesejren i Valloire betød, at Nairo Quintana kravlede op som nummer syv i klassementet.

Nairo Quintana kørte over målstregen med skidt på trøjen. Movistar oplyser, at det var en gel, colombianeren havde spildt. Se hans fejring her:

Quintana har taget det sidste sving på den våde asfalt og er på vej mod en sikker og flot etapesejr. Video: TV 2 SPORT

Hyldes af holdkammerat

Dermed har Quintana et minut ned til sin holdkammerat Mikel Landa i den samlede stilling. Netop Landa var fuld af lovord om den colombianske sejrherre efter 18. etape.

- Alle ved, hvor hård Nairo er. Han giver aldrig op, og han beviste igen i dag (torsdag, red.), hvilken kvalitet han besidder. Han kæmpede sig i udbrud, gjorde et fantastisk arbejde, og han vil blive en vigtig brik i det, der resterer af løbet, siger han i pressemeddelelsen fra Movistar.

Etapesejren var Nairo Quintanas tredje i Tour de France, men det kan meget vel blive den sidste i Movistar-trøjen. Ifølge colombianerens far er et skifte til Arkea-Samsic nært forestående.