Tour de France

Forsvarende Tour-vinder opgiver sin chance for holdkammerat

Efter Egan Bernal kørte sig i førertrøjen på den neutraliserede 19. etape, har han den fulde opbakning fra den forsvarende Tour-vinder.

Inden Tour de France gik i gang, havde walisiske Geraint Thomas en drøm om at genvinde den gule trøje, som han også sikrede sig i 2018.

Men efter fredagens 19. etape er det holdkammerat Egan Bernal, der fører - med Julian Alaphlippe på andenpladsen og med Geraint Thomas som nummer tre.

Det betyder, at Bernal nu har den fulde støtte var Thomas.

- Jeg vil helt sikkert støtte ham nu. Den sidste opgave, når vi går ind til den sidste bjergetape med Egan i gult, er, at vi gør jobbet færdigt. Han har en god fordel i forhold til alle de andre. Så ja, vi støtter ham fuldt ud nu, siger Geraint Thomas ifølge Cyclingnews.

- Han har været fantastisk siden starten. Han er et fænomenalt talent, og vi sagde alle sammen sidste år, at han vil vinde Touren en dag, men vi vidste ikke, at det ville blive i år. Han er super stærk, og han har vist, at han er en af de bedste klatrere. Vi skal bare gøre tingene færdige nu.

Alt kunne havde været anderledes

Etapens store drama opstod efter toppen af Col de i’Iseran-stigningen, hvor etapen blev neutraliseret, da der var sket et jordskred på nedkørslen.

Geraint Thomas er enig i beslutningen af at neutralisere etapen, men tænker på, hvad der ville have været sket, hvis de havde fået det at vide inden toppen.

- Det er ret sjovt, for man tænker lidt, at hvis vi havde vidst det før, så ville der blive kørt stærkt op til toppen noget før. Men det er noget, der er ude af alles kontrol.

- Selvfølgelig var alle en smule skuffede. Hvis vi alle havde vidst det, havde det været helt anderledes med Alaphilippe og det hele, siger Geraint Thomas.

Du kan se 20. etape af Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 12.40.