Tour de France

- Fuglsang laver sin største kontrakt nogensinde, vurderer ekspert

Jakob Fuglsangs kontrakt med Astana udløber efter denne sæson, men han skal ikke være det mindste bekymret for fremtiden, mener eksperter.

Tour de France sluttede tirsdag for Jakob Fuglsangs vedkommende, da han styrtede på 16. etape.

Astana-kaptajnen jagtede en podieplads i verdens største cykelløb efter karrierens - allerede - bedste sæson, der bød på sejr i Liège-Bastogne-Liège og Critérium du Dauphiné.

Han laver en stor kontrakt. Det er der ingen tvivl om. Han laver sin største kontrakt nogensinde

Rolf Sørensen, cykelekspert

Han var dog ikke for alvor i nærheden i podiet, men dét faktum og Tour-exittet til trods får Fuglsang ingen problemer i de kontraktforhandlinger, han er i gang med. Det mener TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at påvirke den nye kontrakt. Han var efter min mening ikke en kandidat til podiet. Havde han kunnet komme derop, så ville han pludselig være i en anden kategori, siger Nygaard.

- Han er fortsat en af de bedste cykelryttere i verden, og det ændrer dette styrt ikke på. Han skal nok få en fin kontrakt. Spørgsmålet er blot, hvor han skal hen.

Står til en bedre kontrakt

Fuglsang har kørt for Astana siden 2013, men har i sæsonens løb - på rygtebasis - været sat i forbindelse med et skifte væk fra holdet.

Netop resultaterne i sæsonens løb bør dog betyde, at han kan inkassere flere penge i den nye kontrakt, mener ekspert Rolf Sørensen.

- Havde han kørt Alperne og pludselig tabt 20 minutter, havde det været lidt negativt. Han ligger, hvor han lå, og Fuglsang har kørt sin bedste sæson nogensinde, så han laver en stor kontrakt. Det er der ingen tvivl om. Han laver sin største kontrakt nogensinde, siger Rolf Sørensen.

Fuglsang har rundet de 34 år, og det spiller ifølge den tidligere professionelle cykelrytter Chris Anker Sørensen en rolle.

- Jeg tror ikke, han kan få en treårig kontrakt. Han skal sandsynligvis satse på at skrive en etårig. Det tror jeg, de fleste vil give, for jo ældre rytterne bliver, jo kortere bliver kontrakten som regel, siger han.

Ikke færdig endnu

I forbindelse med styrtet udtalte den danske sportsdirektør på Deceuninck - Quick-Step, Brian Holm, at exittet fra Tour de France markerede enden på hans drømme om at køre på podiet i verdens største cykelløb.

Den konklusion vil Chris Anker Sørensen imidlertid ikke drage.

- Det er svært at sige, for det afhænger af, hvordan sæsonen forløber. Han har jo været i sit livs form i år, og folk så ham som en podiekandidat. Det kan nok godt blive svært at komme tilbage i samme form og være podiekandidat til næste år, siger Chris Anker Sørensen.

Jakob Fuglsang har tidligere kørt for Saxo Bank og Leopard Trek.

I 20'erne var det småt med sejre på hans cv, men OL-sølvmedaljen i Rio i 2016 markerede et vendepunkt for de sløje resultater.

Året efter vandt hans Critérium du Dauphiné, blandt andet i kraft af to etapesejre.

2018 bød kun på en enkelt etapesejr i Romandiet Rundt, mens 2019 altså har budt på endnu en sejr i Critérium du Dauphine og monumentet Liège-Bastogne-Liège.

Fuglsangs bedste placering i Tour de France er dog fortsat syvendepladsen tilbage i 2013.