Tour de France

Kristoff frygter, han ikke kommer til Paris

Alperne i årets Tour de France byder på masser af højdemeter, og det huer bestemt ikke feltets tungeste ryttere.

To etaper med mål på toppen af to modbydelige stigninger.

Det er, hvad der venter feltet, inden sprinterne tager hul på deres uofficielle verdensmesterskab søndag på Champs-Élysées.

Men for nogle af løbets hurtigste er deltagelsen ved den begivenhed i fare. Norske Alexander Kristoff er i hvert fald bekymret.

- At komme til Paris kan blive et problem. Det kan blive et problem for mange, men vi må vente og se, siger han til NRK.

Sidste bjerg skræmmer

Først skal rytterne over fem stigninger på fredagens 19. etape til Tignes. Men det er særligt 20. etape, Alexander Kristoff frygter.

- Jeg tror hurtigt, man kan tabe hele tidsgrænsen på det sidste bjerg. Det handler om at hænge med dér. Det kan blive et problem, erkender den 32-årige sprinter.

Efter Cormet de Roselend og Cote de Longefoy skal feltet kæmpe sig op ad 33 kilometers stigning uden for kategori for at trille over målstregen i Val Thorens på 20. etape.

Tidsgrænsen ændres

Arrangørerne er imidlertid kommet sprinterne i møde. På 19. etape øges tidsgrænsen med to procentpoint, og der vil derfor være bedre muligheder, for at feltets tungeste kommer i mål i tide.

Alexander Kristoff håber, det samme bliver tilfældet på lørdagens afgørende 20. etape.

- Det bliver vanskeligt, hvis tidsgrænsen er, som den har været foreløbigt. En ændring kan være det, der redder, at jeg kommer til Paris, siger han.

- Det er godt, at de øger den, men to procent er ikke en voldsomt stor forskel. Det er ikke noget, som har den store betydning, men det er fint, at de øger den lidt i hvert fald, supplerer Edvald Boasson Hagen.

Bak føler sig ikke sikker

Tidligere har Tour de France ældste rytter, 39-årige Lars Bak, udtalt, at han er usikker på, om han når til Paris. Og dét på trods af, at han har gennemført løbet syv ud af syv gange indtil videre.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så føler jeg mig ikke helt sikker. Jeg føler mig 80 procent sikker, sagde Lars Bak til TV 2 SPORT.

- Jeg kommer ikke til at stå af. Så er det, fordi ryger jeg udenfor tidsgrænsen. Jeg bliver ved med at køre, til jeg kommer til målstregen, og så kan vi se, om jeg har nået tidsgrænsen eller ej. Så det kommer ikke til at ske, medmindre jeg styrter og brækker arme og ben, så bliver det svært.

Med TV 2 SPORTs beregner kan du selv udregne tidsgrænsen på 19. og 20. etape. Prøv det via linket herunder: