Tour de France

Tour-direktør: Chokerede ryttere forstod ikke, hvorfor de skulle stoppe

Christian Prudhomme forklarer, at de blev nødt til at vise billeder til rytterne, før at de ville stoppe med at køre.

En enorm haglbyge i bunden af nedkørslen fra Col de l’Iseran medførte et stort jordskred, der blokerede vejen. Det betød, at etapen blev neutraliseret.

Efter toppen af Iseran-stigningen havde Egan Bernal og Simon Yates et stort hul. De var så ivrige efter at komme afsted, at de måtte se billeder af, hvad der ventede dem foran, inden de stoppede

- Det, som betyder noget for os, er rytternes sikkerhed. Egan Bernal og Simon Yates tog flere chancer, så en motorcykel kørte hen for at advare dem, og helt forståeligt forstod de det ikke, siger Tour de France-direktør, Christian Prudhomme, ifølge RMC Sport.

- Vi skulle forklare det til dem og vise billeder, og de var chokerede. Når naturen er på den måde, er den stærkere end alt, og man kan bare ikke køre igennem det.

Direktør: Rytterne skulle ikke risikere noget

Både Simon Yates og Egan Bernal var i første omgang ikke tilfredse med beslutningen fra kommissærerne, da de bare gerne ville afsted og have et stort hul.

Men Prudhomme fik det gjort klart, at de ikke skulle tage chancer ved at køre videre.

- Først var der en meget lokal, men vild haglbyge ved Val d’Isere. Der var hagl på størrelse med bordtennisbolde, og så var der et 20 meter langt jordskred, siger Prudhomme og uddyber:

- Da vi vidste, at der både var store hagl og et jordskred, besluttede vi os for at stoppe løbet. De kunne ikke køre op til Tignes, så simpelt var det. Kommissærerne og juryen besluttede, at de skulle stoppe på toppen af Iseran. Vi forsøgte at stoppe rytterne så hurtigt som muligt. De behøvede ikke længere at risikere noget.

Der er igen bjerge på programmet på næstsidste etape, når rytterne skal op over Cormet de Roselend, Côte de Longefoy, inden de slutter i Val Thorens.

Du kan se etapen på TV 2 og TV 2 PLAY med studie fra klokken 12.10.