Tour de France

Alaphilippe hylder holdkammerat: - Uden ham var jeg eksploderet

Franskmanden tror, han havde tabt et kvarter, hvis det ikke havde været for sin spanske hjælper.

Julian Alaphilippe strøg ud af podiet på den sidste bjergetape i Tour de France, men han kunne have tabt flere end tre placeringer, hvis ikke det havde været for holdkammeraten Enric Mas.

Lige da Alaphilippe blev sat af feltet med 13 kilometer til toppen af Val Thorens, lod spanieren sig straks falde tilbage for at hjælpe.

Han gav moralsk opbakning og sørgede for at køre et jævnt tempo med franskmanden på hjul.

Det var Alaphilippe yderst taknemmelig for efter etapen.

- Jeg gav alt. Jeg synes, det var svært at gøre bedre. Jeg forventede at eksplodere på et tidspunkt, men jeg formåede at undgå det.

- Jeg er meget stolt af, hvad min holdkammerat Enric Mas gjorde for mig. Det var hans fortjeneste, og han gjorde det rigtig godt. Uden ham ville jeg tro, jeg var kommet i mål et kvarter efter. Det er mit temperament. Med mig er det lidt alt eller intet, sagde han ifølge L'Equipe til fransk tv.

Langt over forventning

Julian Alaphilippe nåede at køre i den gule trøje i sammenlagt 14 dage, inden han mistede den på 19. etape. Desuden formåede han at vinde en etape. Han er overrasket over, hvor godt det er gået.

- Jeg kan kun være stolt af min Tour. Det er mere, end hvad jeg kunne forestille mig. Hvis jeg fik fortalt før starten, at jeg ville opnå alt dette, vil jeg aldrig have troet på det, fortæller han.

Inden 21. etape, der slutter i Paris, er han 3 minutter og 45 sekunder efter kommende vinder Egan Bernal.