Alaphilippe knækkede på næstsidste etape - Bernal kører i gult til Paris

Italienske Vincenzo Nibali vandt den forkortede 20. etape, hvor Egan Bernal forsvarede sin førertrøje.

Henter data. Vent venligst...

Kampen om den gule trøje

Egan Bernal forsvarede sit forspring, som inden den forkortede etape var på 48 sekunder til Julian Alaphilippe på andenpladsen og 1 minut og 11 til holdkammeraten Geraint Thomas på tredjepladsen.

Jumbo-Visma, der jagtede en plads på podiet til Steven Kruijswijk, var første til at sætte et højt tempo i favoritgruppen, så mange hjælperyttere blev sorteret fra. Med 13 kilometer til mål blev tempoet for højt for Alaphilippe, der måtte slippe og se sin plads på podiet fordufte.

Sådan forløb etapen

/ritzau/

Den italienske veteran Vincenzo Nibali leverede et stort og flot comeback på den forkortede 20. etape til Val Thorens i Tour de France.

Efter et flot udbrud og afsluttende soloridt på den 59 kilometer lange etape vandt Nibali etapen, hvor ingen formåede at udfordre Egan Bernals gule førertrøje, som han tager med til Paris søndag.

Til gengæld kunne Julian Alaphilippe ikke holde fast i sin andenplads i klassementet. Den snupper Geraint Thomas og sørger for dobbelt INEOS-triumf.

Løbets nummer to er i store problemer. Video: TV 2 Sport

Steven Kruijswijk bliver sidste mand på podiet, mens Emanuel Buchmann og Alaphilippe runder top-5 af.

Den forkortede etape førte til en hidsig start, hvor mange forsøgte at komme i udbrud, selv om det ville blive svært at oparbejde et stort forspring, inden den mere end 30 kilometer lange stigning op til Val Thorens

Magnus Cort kom blandt andet afsted, men afstanden til feltet nåede ikke mere end to minutter, og det så ud til at være knebent i forhold til at holde de sejrshungrende favoritter væk.

Tidligt på stigningen satte både Jumbo-Visma og INEOS pres på i det felt, som hurtigt blev reduceret til en favoritgruppe plus det løse.

Reduceret blev også forspringet til det udbrud på seks mand, som havde fået samlet sig front. Her sad blandt andre Vincenzo Nibali, Michael Woods og Ilnur Zakarin.

Nibali gik solo, mens hårdt kæmpende Julian Alaphilippe måtte slippe favoritgruppen 13 kilometer fra mål og dermed se sin podieplads forsvinde foran.

Med fem kilometer igen havde den italienske veteran stadig et forspring på godt et halvt minut, mens favoritterne holdt hinanden i skak.

Det manglende mod - og måske de manglende kræfter - i favoritgruppen betød, at Nibali kunne kæmpe sig til mål i ensom majestæt.

Ti sekunder efter ham kom en anden veteran i skikkelse af Alejandro Valverde ind som toer med sin Movistar-holdkammerat Mikel Landa fire sekunder efter på tredjepladsen.

Samtidig viste INEOS lidt overlegenhed, da Bernal og Thomas på de sidste par hundrede meter satte de øvrige klassementfolk og kørte sammen over målstregen.