Tour de France

Bernals chef jubler over 'det mest spændende' Tour de France, han har været med i

Med Egan Bernal og Geraint Thomas øverst i klassementet viste Team INEOS sig igen som det stærkeste Tour-hold.

For syvende gang på otte år står Team INEOS, tidligere Team Sky, som den store triumfator i Tour de France.

Efter Bradley Wiggins, Chris Froome og Geraint Thomas er Egan Bernal næste mand i kongerækken, og colombianeren kan køre ind til hyldest i Paris søndag aften.

For INEOS' general manager, Dave Brailsford, er sejren en bekræftelse på, at holdets slagplan stadig fungerer, selv om konkurrenterne gav uvant hård modstand i år.

- Det var et fantastisk Tour de France og det mest spændende, som vi har været med i.

- Stor cadeau til Julian Alaphilippe. Han ville dø for den trøje hver eneste dag. Han fik mange på andre tanker i forhold til, hvilken rytter han er, og hvad han kan præstere.

- I Pyrenæerne var Thibaut Pinot ekstremt stærk og modig og udfordrede os med åben pande. I sidste ende vandt strategi dog over kaos. Holdarbejde vandt over individer, siger Brailsford.

Vincenzo Nibali vandt lørdagens alpeetape til Val Thorens, men i det samlede klassement kunne ingen true Bernal, der tog førertrøjen fredag og forsvarede den uden problemer på den kun 59 kilometer lange etape.

Brailsford spår den 22-årige colombianer en stor fremtid.

- Vi har ledt længe efter den næste generations store rytter. Vi besluttede, at det skulle være Egan. Vi skrev kontrakt med ham for små penge, og han har udviklet sig fantastisk godt, siger Dave Brailsford.

Med sidste års vinder, Geraint Thomas, på andenpladsen er triumfen total for Team INEOS, der ikke vandt en eneste etape, men altså igen viste sig som løbets stærkeste hold.