Tour de France

Bernals triumf er et stort tilfælde - blev muligt efter styrt

Et styrt kort før Giro d'Italia betød, at Egan Bernal måtte melde afbud. I stedet blev han delt kaptajn i Tour de France.

Kort inden målstregen i Val Thorens omfavnede Geraint Thomas og Egan Bernal hinanden i stor glæde.

På 20. etape i dette års Tour de France sikrede colombianeren nemlig, at han bare skal undgå uheld på sidste etape til Paris for at kunne kalde sig vinder af Tour de France 2019.

Men det har ikke hele tiden været planen, at Bernal skulle satse på det store franske etapeløb. Et styrt kort før Giroen ændrede på planerne.

- Det var meningen, at han skulle køre Giro d’Italia, hvor hele holdet ville støtte ham. Planerne ændrede sig så fuldstændigt, da han styrtede og brækkede kravebenet, siger Nicolas Portal til TV 2 SPORT.

- Han skulle nok have kørt Touren alligevel, men så skulle det 100 procent sikkert være som hjælperytter. Men både Bernals – og senere Froomes styrt – betød, at han blev delt kaptajn med Geraint Thomas. Han har virkelig arbejdet dedikeret for at komme tilbage. Nu har han skrevet colombiansk Tour-historie, så det er fantastisk.

- Men sejren her i Touren er ikke noget tilfælde. Egan har kørt som en mester, og sejren er fuldt fortjent.

Chris Froome brækkede adskillige knogler i et voldsomt styrt i optaktsløbet Critérium du Dauphiné.

Hele hans træning og løbsprogram skulle laves om, så han kunne komme med til Touren

Carsten Jeppesen

Direktør: Det gav lidt sig selv

I stedet for Giroen rettede 22-årige Egan Bernal så fokus mod Tour de France. Og da han så kørte stærkt i Schweiz Rundt, blev det klart, at colombianeren var parat til det store franske etapeløb.

- Det er jo fantastisk, at han er blevet så klar. Vi skulle have kørt for ham i Giroen, men han væltede fire dage før. Hele hans træning og løbsprogram skulle laves om, så han kunne komme med til Touren, siger Team INEOS’ tekniske direktør, Carsten Jeppesen.

- Men det var meningen, han skulle køre en hjælperrolle og så køre Vueltaen for at vinde. Pludselig var Froome ude, og så var det ham og G (Geraint Thomas, red.). Op til Touren kørte han rigtig stærkt i Schweiz Rundt, så det gav lidt sig selv, at han om ikke andet skulle prøve at gå efter det.

Egan Bernal er den første colombianske rytter til at vinde Tour de France.