Tour de France

Derfor stoppede Bernal ikke i starten, da etape blev neutraliseret

Egan Bernal troede ikke på det, da han fik at vide, at 19. etape blev afsluttet langt før målstregen.

Egan Bernal lod benene tale, da han distancerede samtlige konkurrenter på vej op ad Iseran.

På vej ned ad bjerget tog løbsledelsen over, men det var knap så klar tale for Bernal. Derfor undlod han at bremse, da han blev bedt om det.

- Jeg hørte: ”Stop, stop,” men jeg troede ikke på det, så jeg fortsatte. Jeg svarede: ”Ikke nu, ikke nu.” Jeg vidste jo ikke, hvad resultatet ville blive.

- Så fortalte holdet mig i radioen, at løbet var annulleret. Jeg bad dem om at gentage det på spansk, så jeg var helt sikker, siger Egan Bernal til Cyclingnews.

Den colombianske bjergrytter forstår engelsk, men på INEOS’ pressemøder har han foretrukket at besvare de engelske spørgsmål på spansk, der er det mest brugte sprog i hjemlandet.

Uvejr skyld i aflysning

Det var et meget kraftigt uvejr, der fik løbsledelsen til at stoppe 19. etape på toppen af Iseran. En del af ruten længere fremme var oversvømmet, mens et stykke vej også var dækket af store mængder sten og jord.

- Det var mærkeligt at stoppe en etape på den måde, og da jeg fik at vide i holdbilen, at jeg havde fået førertrøjen, gav det ikke mening for mig. Det var først, da jeg kom på podiet og fik den gule trøje på, at jeg begyndte at tro på det, siger Bernal.

På toppen af Iseran var Bernals forspring til de andre klassementsryttere så stort, at han har et forspring på 48 sekunder inden 20. etape, der er forkortet fra 130 til 59 kilometer. Det skyldes også uvejr.