Tour de France

Fransk stjerne truer Tour-kommentator med retssag

Jesper Hansen er holdkammerat med Nacer Bouhanni, og han fortæller, at der har været kvinder omkring holdet til løb, de begge har deltaget i.

Mens der er drama på vejene i Frankrig under Tour de France, udspiller der sig en helt anden form for kamp uden for løbet.

En kamp, der kan ende i en retssag mod den tidligere professionelle cykelrytter Stef Clement.

Det udspringer af en kommentar fra hollænderen om Cofidis-sprinteren Nacer Bouhanni under en Tour de France-transmission på den hollandske tv-station NOS. Under kommenteringen påstod han, at Bouhanni skulle have fået indført svinekødsforbud på det franske hold, samt at han frabeder sig kvindeligt personale omkring sig, når han kører løb.

Den kommentar har vakt stor opsigt på de sociale medier og er nået helt til Bouhanni, der ikke blev udtaget til årets Tour de France. Og ordene er alt andet end populære hos den 29-årige franskmand.

- Kære Stef Clement. Bagvaskelse er en forbrydelse. Vi følger sagen tæt for at få sandheden frem, skriver Bouhanni på sin Twitter.

Clement undskylder

Senere har Bouhanni modtaget støtte fra de franske professionelle cykelrytteres organisation, som planlægger at lægge sag an mod Stef Clement, der stoppede sin karriere ved årsskiftet og i øvrigt aldrig har kørt på hold sammen med Bouhanni.

- Selvfølgelig vil Stef Clement hurtigst muligt blive stillet til ansvar for sine påstande for retten, skriver organisationen på Twitter.

Senere har Stef Clement været ude at undskylde for at have viderebragt de rygter, han havde hørt.

- Efter venskabelig samtale med Cofidis blev jeg klar over, at de rygter, jeg havde hørt og nævnte om Nacer Bouhanni, var helt og aldeles falske. Det er helt fair at undskylde til hele holdet, siger Stef Clement på Twitter.

Dansk holdkammerat genkender ikke billedet

Den danske bjergrytter Jesper Hansen er til daglig holdkammerat med Nacer Bouhanni, og han har også hørt om Stef Clements udtalelser. Udtalelser, han ikke kan genkende.

- Det er ikke noget, jeg har bidt mærke i, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

Han har blandt andet været til løb sammen med Bouhanni i Californien og til Critérium du Dauphiné.

- De gange, vi har været til løb sammen, har der også været kvindeligt personale. Vi har for eksempel haft en kvindelig kostvejleder med, og det har der ikke været nogen problemer med.

- Det kan da godt være, der ikke har været svinekød i maden, men det er ikke noget, jeg har lagt mærke til, siger han og griner.

Franskmand med temperament

Nacer Bouhanni er kendt som en kontroversiel cykelrytter. Ved flere lejligheder har han gjort sig upopulær for episoder både i og uden for cykelløb.

- Han er en rytter, der har noget temperament. Han lever sig virkelig ind i det, når han kører løb, og det er nok også det, der nogen gange løber af med ham, siger Jesper Hansen.

Den iltre franskmand har fået bøder i hobetal for dårlig opførsel og for at skade sportens omdømme. Sidste år fik han en bøde for at slå på sin egen holdbil under Vuelta a España.

På 10. etape i Tour de France 2017 blev han idømt både bøde og tidsstraf for at slå Quick-Step-rytteren Jack Bauer.

Generelt det med at bruge næverne er noget, Bouhanni har meget kært. Inden han blev professionel cykelrytter, ville han nemlig gerne være bokser.

Det blev den tidligere cykelrytter Anders Lund, nuværende dansk landstræner, klar over. Tilbage i 2013 kørte han Tour of Qatar for Team Saxo – Tinkoff-mandskabet, og her deltog Nacer Bouhanni også. De to kom i infight under en etape, efter de to havde ramt ind i hinanden på cyklen.

- Jeg sagde noget til ham, og så sagde han noget til mig. Og så blev han enig med sig selv om, vi skulle slås på hotellet om aftenen. Han ville simpelthen slås med mig, men jeg sagde, det var okay. Jeg kendte ham ikke helt, og han så ikke så stor ud, men jeg kunne godt mærke, det måske ikke var helt godt, sagde Anders Lund om episoden.

Danskeren fik dog opbakning fra sin italienske holdkammerat Matteo Tosatto, og så stod Bouhanni og italieneren og skyggeboksede på hotellet.

I 2016 var Nacer Bouhanni også hovedperson i en omdiskuteret sag, der fik store konsekvenser for den iltre franskmand. Et slagsmål på et hotelværelse kostede ham Tour-deltagelsen, fordi han slog sin hånd så slemt, at den måtte opereres.

Franskmanden har kontraktudløb med Cofidis ved årsskiftet.