Tour de France

Herfra var der ingen tvivl, siger INEOS-chef om kaptajnrolle

INEOS udpegede Egan Bernal som kaptajn, da løbet gik ind i Alperne. Colombianeren havde ganske enkelt de bedste ben.

Da verdens største cykelhold, INEOS, begyndte årets Tour de France i Bruxelles for tre uger siden, var det med to potentielle Tour de France-vindere på holdet.

Der er dog kun plads til én på det øverste trin på podiet i Paris, og under hele løbet har det været et varmt emne, om det britiske hold kørte for Egan Bernal eller Geraint Thomas.

Den 22-årige colombianer og den forsvarende Tour-vinder gik ind til løbet som delkaptajner, men den sidste uge i løbet stod det dog klart internt, hvem der var kaptajn.

- Det gav næsten helt sig selv. Da vi kom til Alperne, var der egentlig ingen tvivl om, hvem der var bedst, siger holdets tekniske direktør, Carsten Jeppesen, til TV 2 SPORT.

Fra 14. etape og frem handlede det om Egan Bernal, fordi han simpelthen havde de bedste bjergben i den afgørende uge af verdens største cykelløb. Det var de to delkaptjaner indforståede med.

- Rytterne træner sammen og kender hinanden rigtig godt. Det er rimelig enkelt. Det er benene, der taler, siger Carsten Jeppesen.

Arm i arm

Det var da også tydeligt, at Geraint Thomas ikke havde nogen problemer med, at han nok må ’nøjes’ med det næstøverste trin på podiet, når de har gennemført 21. etape søndag.

Da Bernal og Thomas kørte over målstregen på Val Thorens, var det nemlig arm i arm. Kongen af sidste års Tour de France abdicerede.

- Han bliver konge af Colombia de næste måneder, siger Carsten Jeppesen med et stort smil.

Egan Bernal er inden 21. etape, som traditionelt er en fredelig etape for klassementsrytterne, et minut og 11 sekunder foran Geraint Thomas.

Gør Bernal arbejdet færdigt, bliver han historiens første colombianske Tour de France-vinder.