Cykling

Ryttere søgte ly ved buske og biler: - Jeg frygtede, bilens forrude ville flække

Det italienske cykelløb Adriatica Ionica Race, hvor en række danske ryttere er med, blev også ramt af et forfærdeligt uvejr fredag.

Tour de France var ikke det eneste cykelløb, der fredag blev påvirket af voldsomt vejr.

Mens rytterne i Frankrig nåede at blive stoppet, inden de ramte steder med mudderskred og oversvømmede veje, blev flere ryttere i det italienske etapeløb 'Adriatica Ionica Race' tvunget til at søge ly ude på ruten.

Episoden skete i Italien, hvor de danske ryttere Mikkel Honoré (Quick-Step), Jonas Gregaard (Astana), Niklas Eg (Trek - Segafredo) og Mads Pedersen (Trek - Segafredo) er en del af løbet, ligesom flere internationale profiler også deltager.

Dansk sportsdirektør frygtede, forruden ville flække

Videoer på Twitter viser, hvordan et voldsomt haglvejr tvang ryttere - primært i gruppettoen - til at kaste cyklen i vejkanten og kravle op på skråninger. Her søgte de ly under buske og træer. Andre var heldige at have deres sportsdirektør i nærheden, så de kunne kravle ind i bilen.

Blandt sportsdirektørerne sad Nicki Sørensen, der arbejder for Israel Cycling Academy. Hans irske rytter Conor Dunne skrev på Twitter, at det havde været en sindssyg oplevelse i bjergkæden Dolomitterne, og at det var den mest voldsomme omgang hagl, han nogensinde havde oplevet. Over for TV 2 SPORT fortæller Nicki Sørensen, hvordan han oplevede situationen:

- Jeg sad lige efter Conor i bilen, da det skete, fordi han sad i en gruppetto. Det havde været supervarmt, og vi kørte højt oppe i bjergene og var på vej over et bjergpas, da det begyndte at hagle. Så kaldte Conor efter bilen, fordi det begyndte at blive værre, og haglene blev større. Til sidst var de største af dem på størrelse med bordtennisbolde.

- De måtte stoppe og løbe ind i skoven. Senere kom han ind i bilen og måtte sidde der, så det var rimelig intenst. Det blev rimelig voldsomt lige pludselig. Det var sådan, at jeg frygtede, forruden ville flække på bilen, siger Nicki Sørensen.

Kun gruppettoen blev ramt

Den danske sportsdirektør er ikke i tvivl om, det var den rigtige beslutning, da gruppettoen søgte i sikkerhed. Uvejret varede 20 minutter, inden rytterne igen kunne cykle videre og mod målstregen. Her nåede gruppen på 16 ryttere, der blandt andre talte profiler som Mark Renshaw, Marcel Sieberg og Phil Bauhaus, ind en time efter etapevinderen Mark Padun fra Bahrain Merida.

På grund af etapens hårdhed var det dog tidsnok til at være inden for tidsgrænsen.

De tre danskere Honoré, Eg og Gregaard sad med helt fremme på etapen, hvor de kom ind som en dansk trio på 11.-, 12.- og 13.-pladsen. Jonas Gregaard skriver i en SMS til TV 2 SPORT, at han så billederne på Twitter, men ikke oplevede haglene på egen krop.

- Det regnede lidt, men intet så vildt som på billederne, tilføjer Gregaard.

Trek-rytteren Mads Pedersen kom i mål 40 minutter og 52 sekunder efter etapevinderen. Det vides dog ikke, hvorvidt han var en del af de ramte ryttere.

17 ryttere formåede ikke at gennemføre etapen - herunder den britiske stjerne Mark Cavendish.