Tour de France

Stjerne var overbevist om Tour-sejr: - Største skuffelse i karrieren

Thibaut Pinot havde selv regnet med at vinde Tour de France, hvis han ikke måtte udgå.

Tårerne trillede, og skuffelsen lyste ud af øjnene på Thibaut Pinot på 19. etape i Tour de France.

Smerterne i hans venstre lår var for store til at fortsætte i løbet, og cirka 30 kilometer inde på etapen forsvandt drømmen om en mulig Tour de France-titel for franskmanden.

- Siden etapen i torsdags følte jeg en stikkende smerte i den inderste del af låret. Lidt ligesom et riv. Under etapen skar jeg tænder i smerte og fuldførte, så godt jeg kunne. Fredag morgen havde jeg store smerter. Jeg forsøgte, men jeg kunne ikke.

- Jeg håbede på, at det ville gå over, men det gjorde det ikke. Det er den største skuffelse i karrieren, siger 29-årige Pinot til L'Equipe.

Stor tro på Tour-titel

Inden etapen lå FDJ-stjernen nummer fem i klassementet. 1 minut og 50 sekunder adskilte ham og førstepladsen. Et forspring, der med to Alpe-etaper tilbage bestemt var muligt at indhente.

Specielt med tanke på, at Pinot viste sig som den stærkeste i Pyrenæerne, hvor han hentede tid på alle sine konkurrenter. Præstationerne gjorde, at han kom tilbage i klassementet og kunne skimte den gule førertrøje.

- Siden Pyrenæerne følte jeg, at jeg var i stand til at vinde Touren. Uden denne skade er jeg sikker på, jeg havde opnået det. Jeg var overbevist om, at der ikke kunne ske mig noget. Nu vil vi aldrig få det at vide. Jeg er træt af det. Det vil tage lang tid at komme over, fortæller han.

Problemer med knæet

Ifølge holdets manager, Marc Madiot, var årsagen til Pinots lårskade en episode på 17. etape til Gap.

I forsøget på at undgå et styrt slog han sit lår ind i styret. Umiddelbart gav det ham ikke de store smerter, men de blev værre, da han vågnede torsdag til den første Alpe-etape i Touren.

- Det blev gradvist værre på etapen. Han fuldførte den, så godt han kunne. Om aftenen havde han problemer med at bøje sit knæ og endda gå op ad trapperne, da vi kom til hotellet, fortæller Madiot til L'Equipe.

Pinot er nu udgået i fire ud af syv deltagelser i Tour de France. Hans bedste klassementsresultat er en tredjeplads i 2014.