Tour de France

Avis’ farve blev skiftet: - Han skriver ikke historie. Han er historien

Egan Bernals præstationer i Tour de France har skabt glæde og eufori i Colombia. Det ses også på søndagens avisforsider i det sydamerikanske land.

En colombianer i gult på vej til Paris i verdens største cykelløb er ikke noget, der sker hver dag.

Faktisk er det aldrig sket før, at en sydamerikaner har vundet Tour de France. Derfor skriver de colombianske aviser da også spalte op og spalte ned om det 22-årige colombianske cykelfænomen Egan Bernal.

Flere af aviserne har ryddet forsiden for at gøre plads til en hyldest til ’fænomenet’, der er én etape fra at vinde Tour de France og skrive colombiansk og sydamerikansk cykelhistorie.

El Espectador har ændret farven på søndagens udgave af avisen til gul med fire blå blokbogstaver: E, G, A, N.

- Egan har skrevet historie i Tour de France, står der inde i avisen, hvor de også dvæler ved betydningen af fornavnet Egan.

- Egan. Navnet, hvis betydning er at udstråle lys, lyser i gult. Hans bedrifter vil blive husket for altid. Egan har ikke skrevet historie; han er selve historien.

El Colombiano har malet Egan Bernal ind i det colombianske flags farver, gul, blå og rød, med teksten ’udødelig’.

- Egan, manden der har overrasket hele cykelverdenen med sine kvaliteter.

I både la opinion og El Colombiano spiller de på, at han er ’en gave fra Gud’. Samme sætning, som hans mor, Flor, har sagt om sin søn.

I la opinion sætter de præstationen i perspektiv og sammenligner med landets andre rytteres forsøg på at vinde Tour de France.

- En milepæl, som Santiago Botero ikke opnåede. Heller ikke Rigoberto Uran, nummer to i 2017, eller Nairo Quintana, Colombias største håb og nummer to to gange, opnåede det. Nu tilfalder æren manden, som har overrasket sine egne og fremmede.

Hvis alt går som forventet, kan Egan Bernal lade sig hylde i hjertet af Paris som Tour de France-vinder 2019 søndag aften.