Tour de France

Billedet på dobbelt triumf: - Jeg sagde til ham, at rigtige mænd græder

Egan Bernal og Geraint Thomas kørte sammen over målstregen på 20. etape, hvor de satte sig på første- og andenpladsen i klassementet.

Nok engang er det britiske Team INEOS, der sidder på Tour-herredømmet. Denne gang endda med både første- og andenpladsen.

Egan Bernal forsvarede lørdag sin gule førertrøjen og bliver med næsten 100 procents sikkerhed vinder af Tour de France i Paris søndag. Geraint Thomas, den forsvarende vinder, bliver nummer to.

Det store resultat blev fejret, da de to holdkammerater hånd i hånd kørte i mål over målstregen i Val Thorens.

Efterfølgende gav de to stjerne også hinanden et stort og fast kram.

- Jeg sagde bare til ham, at han skulle nyde det og ikke bekymre sig om, om han kom til at græde. Alle rigtige mænd græder, fortæller Geraint Thomas ifølge Cyclingnews.

- Han har en fantastisk karriere foran sig, og det er en æra at have været en del af det her.

Egan Bernal overtog førertrøjen på den kaotiske 19. etape, som blev afbrudt med 30 kilometer til målstregen.

Colombianeren kørte fra rivalerne og sad i front sammen med Simon Yates, da etapen blev afbrudt.

Tiden på toppen af Col de l'Iseran kom til at tælle, og det var nok til at sende Bernal op på førstepladsen med 45 sekunder ned til Julian Alaphilippe.

Alaphilippe knækkede på 20. etape på vej op til Val Thorens, og det banede altså vejen for en dobbelttriumf til Team INEOS.

Tror på ny Tour-sejr

Den forsvarende vinder blev altså besejret af sin 22-årige holdkammerat, men han har ikke opgivet drømmen om at vinde Tour de France igen.

- Mange tror sikkert ikke på mig, men skidt. Det ansporer mig bare. En af mine venner skrev en besked og ønskede mig tillykke med andenpladsen i Tour de France. Hvis nogen havde sagt det for et par år siden, ville de færreste have troet det, siger Thomas.

- Men nu er det en skuffelse at bliver toer og ikke vinde to år i træk. Det er den indstilling, jeg har, siger han.

Går det som ventet søndag, har Team INEOS, der indtil maj i år hed Team Sky, vundet Tour de France syv gange på otte år.

Fire af gangene har Chris Froome vundet, mens Sir Bradley Wiggins, Geraint Thomas og - forventeligt - Egan Barnal har vundet verdens største cykelløb én gang.