Ekspert peger på de væsentlige momenter, der sikrede Bernal sejren

Det var is√¶r i Alperne, hvor Egan Bernal viste, at han var den st√¶rkeste i Tour de France, siger Chris Anker S√łrensen.

Med en overbevisende pr√¶station p√• l√łrdagens forkortede etape i Tour de France sikrede Egan Bernal, at han bare skal holde sig p√• cyklen p√• den sidste etape til Paris for at blive den f√łrste colombianske vinder af l√łbet.

Team INEOS-rytteren har v√¶ret stabil hele vejen igennem Tour de France, hvor han har undg√•et un√łdvendige tidstab.

Og da feltet s√• ramte Alperne, vidste Bernal, at de var kommet til de momenter, hvor han skulle sl√• til. Det mener TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker S√łrensen.

- Det var is√¶r etapen til Valloire, hvor han hentede over 30 sekunder til konkurrenter, og s√• etapen til Tinges fredag, som blev neutraliseret. Men det var d√©r, han tog tid p√• sine direkte konkurrenter, s√• det har v√¶ret p√• de etaper, hvor han har grundlagt sejren, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker S√łrensen.

- S√• har det ogs√• v√¶ret v√¶sentligt, at han ikke tabte tid p√• sidevindsetapen til Albi p√• 10. etape. Der blev mange andre favoritter sat ude af spillet. S√• var der ogs√• 15. etape til Prat d‚ÄôAlbi, hvor Egan Bernal endte med at v√¶re den af rytterne i top-fem, der hentede mest tid, efter at Thibaut Pinot m√•tte udg√•. S√• alt i alt var der mange steder, der blev afg√łrende.

Bernal stikker af og k√łrer efter den gule nu. Video: TV 2 SPORT

Bernal har vist overblik

Der er ogs√• det s√¶rlige ved Egan Bernals Tour de France-sejr, at han har pr√¶steret at vinde det store franske cykell√łb uden at vinde en eneste etape undervejs. Dog har han hele ti placeringer i top-15.

Men if√łlge Chris Anker S√łrensen viser det bare, at han har v√¶ret enormt stabil.

- Jeg synes, at vi så det på etapen til Epernay, hvor han holdt sig fremme og fik hentet fem sekunder. De ender med ikke at være så vigtige, men det kunne de have været. Det viser, at han har overblik, da det tit handler om ikke at tabe de dumme sekunder. Han sad også i de forreste grupper de dage, hvor der var splittelser i massespurter.

Foruden den 22-√•rige colombianers egne egenskaber til at holde sig fremme fremh√¶ver Chris Anker S√łrensen ogs√•, at INEOS som helhed har spillet en stor rolle.

- Det er klart, at han virkelig har v√¶ret st√łttet af et godt INEOS-hold, der er gode til at organisere sig. De var virkelig organiserede den dag i sidevinden, men havde ogs√• en fordel p√• holdtidsk√łrslen. I bjergene har INEOS v√¶ret mere tidligere sv√¶kket end andre √•r, men der viste han selv, at han var den st√¶rkeste ‚Äď is√¶r i Alperne, siger Chris Anker S√łrensen.

Henter etapereferat... Etapen er endnu ikke afsluttet.
Se hele klassementet her.