Tour de France

Ekspert peger på de væsentlige momenter, der sikrede Bernal sejren

Det var især i Alperne, hvor Egan Bernal viste, at han var den stærkeste i Tour de France, siger Chris Anker Sørensen.

Med en overbevisende præstation på lørdagens forkortede etape i Tour de France sikrede Egan Bernal, at han bare skal holde sig på cyklen på den sidste etape til Paris for at blive den første colombianske vinder af løbet.

Team INEOS-rytteren har været stabil hele vejen igennem Tour de France, hvor han har undgået unødvendige tidstab.

Og da feltet så ramte Alperne, vidste Bernal, at de var kommet til de momenter, hvor han skulle slå til. Det mener TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det var især etapen til Valloire, hvor han hentede over 30 sekunder til konkurrenter, og så etapen til Tinges fredag, som blev neutraliseret. Men det var dér, han tog tid på sine direkte konkurrenter, så det har været på de etaper, hvor han har grundlagt sejren, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Så har det også været væsentligt, at han ikke tabte tid på sidevindsetapen til Albi på 10. etape. Der blev mange andre favoritter sat ude af spillet. Så var der også 15. etape til Prat d’Albi, hvor Egan Bernal endte med at være den af rytterne i top-fem, der hentede mest tid, efter at Thibaut Pinot måtte udgå. Så alt i alt var der mange steder, der blev afgørende.

Bernal stikker af og kører efter den gule nu. Video: TV 2 SPORT

Bernal har vist overblik

Der er også det særlige ved Egan Bernals Tour de France-sejr, at han har præsteret at vinde det store franske cykelløb uden at vinde en eneste etape undervejs. Dog har han hele ti placeringer i top-15.

Men ifølge Chris Anker Sørensen viser det bare, at han har været enormt stabil.

- Jeg synes, at vi så det på etapen til Epernay, hvor han holdt sig fremme og fik hentet fem sekunder. De ender med ikke at være så vigtige, men det kunne de have været. Det viser, at han har overblik, da det tit handler om ikke at tabe de dumme sekunder. Han sad også i de forreste grupper de dage, hvor der var splittelser i massespurter.

Foruden den 22-årige colombianers egne egenskaber til at holde sig fremme fremhæver Chris Anker Sørensen også, at INEOS som helhed har spillet en stor rolle.

- Det er klart, at han virkelig har været støttet af et godt INEOS-hold, der er gode til at organisere sig. De var virkelig organiserede den dag i sidevinden, men havde også en fordel på holdtidskørslen. I bjergene har INEOS været mere tidligere svækket end andre år, men der viste han selv, at han var den stærkeste – især i Alperne, siger Chris Anker Sørensen.

Henter data. Vent venligst...